avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cale de atac hotarare OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cale de atac hotarare OSIM

buna ziua

cum poate fi atacata o hotarare pronuntata de OSIM?
Deciziile OSIM privind cererile de înregistrare a mărcilor, precum şi cererile de înregistrare privind indicaţiile geografice pot fi contestate la acest oficiu de orice persoană interesată, în termen de 30 de zile de la comunicare sau, după caz, de la publicarea înregistrării mărcii ori a indicaţiei geografice, cu plata taxei legale.

Deciziile OSIM privind înscrierea cesiunii sau licenţei în Registrul mărcilor pot fi contestate la acest oficiu de persoanele interesate, în termen de 30 de zile de la comunicare sau, după caz, de la publicarea acestora.

Contestaţiile formulate se soluţionează de o comisie de contestaţii din cadrul OSIM.

Hotărârea comisiei de contestaţii, motivată, se comunică părţilor în termen de 30 de zile de la pronunţare şi poate fi atacată cu contestaţie la Tribunalul Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicare.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti este supusă numai apelului la Curtea de Apel Bucureşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se contesta o decizie a osim? danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti daca se poate ataca in vreun fel decizia comisiei Osim de respingere a cererii de inregistrare a unei marci? va multumesc! (vezi toată discuția)
Opozitie/decizie inregistrare marca bubu.g bubu.g Impotriva unei decizii de inregistrare a marcii nu se face opozitie?se face contestatie? (vezi toată discuția)
Contestatie hotarare o.s.i.m. otto2007 otto2007 Buna ziua, O persoana a facut cerere de inregistrare OSIM a 3 modele/desene. Hotararea OSIM a fost ca unul din modele nu poate fi inregistrat deoarece exista ... (vezi toată discuția)