avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum se contesta o decizie a OSIM?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum se contesta o decizie a OSIM?

va rog sa-mi spuneti daca se poate ataca in vreun fel decizia comisiei Osim de respingere a cererii de inregistrare a unei marci?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danamatea , utilizator 20:59, 13 Aprilie 2011
Legea nr. 84 din 1998 republicata Art. 86
(1) Deciziile OSIM privind cererile de inregistrare a marcilor, precum si cererile de inregistrare privind indicatiile geografice pot fi contestate la acest oficiu de orice persoana interesata, in termen de 30 de zile de la comunicare sau, dupa caz, de la publicarea inregistrarii marcii ori a indicatiei geografice, cu plata taxei legale.
(2) Deciziile OSIM privind inscrierea cesiunii sau licentei in Registrul marcilor pot fi contestate la acest oficiu de persoanele interesate, in termen de 30 de zile de la comunicare sau, dupa caz, de la publicarea acestora.
(3) Contestatiile formulate conform prevederilor alin. (1) si (2) se solutioneaza de o comisie de contestatii din cadrul OSIM.

multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie/decizie inregistrare marca bubu.g bubu.g Impotriva unei decizii de inregistrare a marcii nu se face opozitie?se face contestatie? (vezi toată discuția)
Cale de atac hotarare osim ariana03 ariana03 buna ziua cum poate fi atacata o hotarare pronuntata de OSIM? (vezi toată discuția)
Cerere de reînnoire a mãrcii dupã expirarea termenului de protecþie adriana1989 adriana1989 Buna ziua, Detin o marca a carei perioade de protectie a expirat de 2 luni.As vrea sa stiu daca este legal sa depun o cerere de reinnoire sau sa depun o noua ... (vezi toată discuția)