avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de intretinere atacabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de intretinere atacabil?

Buna seara
Multumesc din toata inima =D> pentru raspunsurile prompte pe care le-am primit din partea d-voastra.Dar :-/ in continuare am o mare mare nedumerire si anume : am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unde #-o notarul la care am incheiat contractul ne-a confirmat ca este singurul act care nu poate fi atacat de nimeni inafara de mama mea, pana aici toate bune si frumoase :D dar :"> reprezentantii bancilor au sustinut tocmai contrariul :O si anume ca aceasta forma de contract este cel mai usor atacabil :-/ ,nu stiu acuma cui sa dau crezare?!?
Cu mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: DANUT112 , utilizator 21:56, 15 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sa va indepliniti intocmai obligatiile asumate prin contract. ;)
ms ms ms si inca ceva credeti ca mai bun era un contract de vanzare cumparare cu clauza decat contractul de intretinere si se mai pote schimba ct d intr intrun contr van cump ms!si ce costuri ar mai fi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Skydust, utilizator
Buna Ziua,

Tatal meu a incheiat cu bunicul meu un contract de intretinere, bunica fiind deja decedata si dupa ea s-a facut succesiunea.Toate obligatiile au fost indeplinite pe timpul vietii bunicului si costurile inmormantarii au fost suportate de catre noi fratele tatalui meu a contribuit putin.Pe timpul vietii bunicului, fratele tatalui meu l-a vizitat foarte putin la fel au facut si copii si sotia acestuia.Tin sa precizez ca locuim in acelasi bloc.Acum ca bunicul a murit de un an si cateva luni am primit o somatie de chemare in instanta ca sa se rezolutioneze contractul de intretinere.
Am citi undeva de rezerva succesorala.Aici se aplica?Mentionez ca fratele tatalui deja are o parte dupa succesiunea bunicii.
Astept orice raspuns sau sfat venit din partea dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
robertk, utilizator
Ma scuzati k intreb dar de ex domnul cum poatre dovedi k si-a asumat obligatia pt a fi acoperit in totalitate??pt a nu fi probleme cu fratii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire mary222 mary222 am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare -cumparare poate fi atacat?  Dutu Marius Dutu Marius Buna seara, Am o intrebare. Parinti mei vor sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuiesc. Intrebarea este : Ce contract trebuie sa fac , ca fratii mei ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire casandra_codau casandra_codau buna seara!am si eu o problema...in urma cu cativa ani bunica si-a impartit averea...fiului cel mic i-a dat casa printr-un contract de mostenire...de atunci si ... (vezi toată discuția)