avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!
O sa incep cu o mica descriere.Este vorba despre un cuplu stabilit in Germania de peste 20 de ani. Casatoria s-a incheiat in Romania in anul 1990. Sotia este de nationalitate romana insa are doar cetatenie germana iar sotul este de nationalitate romana si are atat cetatenie romana cat si germana. Cuplul are un copil in varsta de 15 ani nascut in Germania.
Intrebarea este : se poate desface casatoria in Romania? si daca da, in ce conditii si ce acte sunt necesare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: indian , utilizator 18:41, 15 Februarie 2011
competente sunt instantele romanesti pt desfacerea casatoriei. ca acte sunt necesare certificatul de casatorie in original si certificatul de nastere al minorului.
Desigur ca se poate ,casatoria fiind incheiata in Romania si ambii soti sunt cetateni romani sau doar unul din ei.,insa probele sunt mai greu de facut avand in vedere ca aveti si un copil si se va efectua o acheta sociala sau veti prezenta acte cu privire la situatia minorului . daca ambele parti sunt de acord puteti veni in Romania puteti folosi procedura medierii .
Casatoria se poate desface si in Germania. Este posibil ca dvs sa fi verificat si aceasta varianta si sa existe un motiv pentru care nu doriti acest lucru.
In alegerea variantei ce o veti aborda trebuie sa aveti in vedere faptul ca in Romania procedura de desfacere a casatoriei este uneori foarte greoaie. Un judecator care face exces de "profesionalism" va insista ca paratul, adica sotul, sa fie prezent la judecarea cauzei. Daca nu este prezent, atunci poate insista sa dovediti domiciliul actual al lui, iar procedura de citare cu strainatatea dureaza foarte mult....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta de un catatean german ? Conquero Conquero Buna , In 2008 m-am casatorit cu un cetatean german , in Germania. Avem impreuna o fetita , nascuta in 2006 in tara . Copilul poarta numele meu de \" ... (vezi toată discuția)
Incheierea unei casatori in germania si inscrierea ei la starea civila cervi cervi Buna ziua.Anul trecut m am casatorit civil in Germania si pana acum nu am anuntat aceasta cununie la starea civila ,adica mai bine spus la consulatul romanesc ... (vezi toată discuția)
Se poate adresa notarului ? Georgiana R Georgiana R Buna seara. Am in speta urmatorul caz, un cuplu casatorit de 11 ani- ea cetatean roman + cetatenie italiana si el cetatean italian. Ultimul lor domiciliu ... (vezi toată discuția)