Buna ziua,
am divortat in luna octombrie 2007, iar hotararea definitiva am primit-o in luna ianuarie 2008. Am hotarat de comun acord cu fostul sot sa vindem apartamentul fara sa facem partaj si sa impartim egal valoarea lui. Locuim impreuna intr-un apartament de 2 camere. Initial am crezut in bunele lui intentii, adica sa nu intentez actiune de partaj pentru ca cheltuielile ar fi prea mari. Dar mi-a spus sa ma ocup eu de vanzarea lui si sa cer un anumit pret, adica 60000 de euro. Pretul este mare pentru un oras ca Tg. Mures, din cate am vazut, pentru ca se afla la etajul 9 si nu are imbunatatiri. Dar el se cramponeaza de acest pret, fapt care mi-a dat de gandit, ca de fapt doreste sa amane cat se poate de mult vanzarea lui. Luna mai este cea de-a doua luna de cand am scos apartamentul la vanzare si ma gandesc tot mai mult ca din luna iunie sa intentez actiune de partaj pentru ca nu mai am incredere in el.
Intrebarea mea nu se refera la apartament, ci la masina pe care a cumparat-o in anul 2006, cand mama lui a vandut apartamentul si s-a mutat la noi. Cu banii primiti din vanzarea apartamentului ei, fostul sot a cumparat o masina noua iar restul de bani i-a depus la banca, pentru ca spunea el, sunt banii lui si face ce vrea cu ei.
Acum urmeaza intrebarea mea: pot sa cer in instanta, la procesul de partaj si impartirea valorii masinii impreuna cu apartamentul? Pentru ca voi cere 50% din valoarea bunurilor, chiar daca apartamentul l-am platit eu in rate, din salar timp de 20 de ani, fara ca el sa-mi dea bani in casa, cheltuindu-i pe bautura cu prietenii.
Fostul sot nu a facut nici o intelegere scrisa cu maica-sa, respectiv bani contra intretinere. Masina a cumparat-o in timpul casatoriei; este ea bun comun? Sau poate sa spuna ca a cumparat-o din banii mamei.
Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit expunerea mea.
Cel mai recent răspuns:
Diana Persa , Avocat
13:03, 12 Mai 2008