avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imprumut neachitat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imprumut neachitat

Buna ziua! In urma cu 3 luni am imprumutat o persoana cu suma de 10000 de euro pe care trebuia sa ii restituie pana la data de 1 Mai. Avand anumite dubii ca nu imi voi mai recupera banii m-am hotarat sa legalizez la un notar public intelegerea si am prelungit termenul pana pe data de 2 Iunie 2008. Problema este ca respectiva persoana a folosit banii in cadrul firmei unde era unic administrator si acum de cateva zile ar fi vandut din actiunile firmei unui alte persoane cred ca cu scopul ca in cazul in care nu vrea sa imi inapoieze banii sa nu poata legea sa se atinga de firma ei. Avea dreptul sa cedeze din actiuni pana la restituirea integrala a imprumutului.?? Cam cat ar dura procedura pana as putea reintra in posesia banilor imprumutati si cam cat ar costa aceste lucruri.
Va multumesc anticipat de ajutor.
Cel mai recent răspuns: nanmarius , utilizator 13:17, 9 Mai 2008
nanmarius a scris:

Mentionez ca este casatorita respectiva persoana si daca sotul ei are vreo anumita responsabilitate la plata acestei datorii. Pot sa o actionez in judecata inainte de termenul de 2 Iunie deorece cred ca isi vinde bunurile mai de pret pentru ca la data respectiva sa nu imi mai pot recupera datoria prin executarea silita. A cedat de bunavoie si actiunile la firma desi in contractul de imprumut scria ca nu are dreptul sa cedeze nimic din bunurile mobile si imobile ale ei. As mai dori sa stiu daca ii pot solicita daune pentru neachitarea la timp a imprumutului.


Trebuie sa angajati URGENT un avocat!
Trebuie instituit sechestrul asigurator pe bunurile debitorului, conform art. 591 si urmoarele Cod procedura civila:

Art. 591
(1) Creditorul care nu are titlu executoriu, dar a carui creanta este constatata prin act scris si este exigibila, poate solicita infiintarea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale debitorului, daca dovedeste ca a intentat actiune. El poate fi obligat la plata unei cautiuni in cuantumul fixat de catre instanta.
(2) Acelasi drept il are si creditorul a carui creanta nu este constatata in scris, daca dovedeste ca a intentat actiune si depune, o data cu cererea de sechestru, o cautiune de jumatate din valoarea reclamata.
(3) Instanta poate incuviinta sechestrul asigurator chiar daca creanta nu este exigibila, in cazurile in care debitorul a micsorat prin fapta sa asigurarile date creditorului sau nu a dat asigurarile promise ori atunci cand este pericol ca debitorul sa se sustraga de la urmarire sau sa-si ascunda ori sa-si risipeasca averea. in aceste cazuri, creditorul trebuie sa dovedeasca indeplinirea celorlalte conditii prevazute de alin. 1 si sa depuna o cautiune al carei cuantum va fi fixat de catre instanta.
Imprumutul l-am acordat persoanei fizice care l-a utilizat in cadrul firmei unde era unic actionar unic la momentul acela, ulterior a vandut din actiunile firmei catre o persoana cu titlu gratuit . Mentionez ca eu am domiciliul in Bucuresti, iar imprumutata are domiciliul in Constanta, si actiunea in judecata unde trebuie sa o depun si daca pot sa o fac inainte de termenul de achitare a imprumutului care este la 2 iunie 2008.
nanmarius a scris:

Imprumutul l-am acordat persoanei fizice care l-a utilizat in cadrul firmei unde era unic actionar unic la momentul acela, ulterior a vandut din actiunile firmei catre o persoana cu titlu gratuit . Mentionez ca eu am domiciliul in Bucuresti, iar imprumutata are domiciliul in Constanta, si actiunea in judecata unde trebuie sa o depun si daca pot sa o fac inainte de termenul de achitare a imprumutului care este la 2 iunie 2008.


In mod normal, competenta va fi instanta din Constanta.
Cererea pentru instituirea sechestrului asigurator poate fi introdusa si inainte de 2 iunie. Mai mult decat atat, eu unul as introduce si somatia de plata acum, pentru ca pana primesti termen, tot in iunie ajungi.
Cererea pentru instituirea sechestrului asigurator ce este mai exact? Imi cer scuze ca poate par penibil dar chiar nu cunosc acesti termeni si ce presupune aceasta. Banuiesc ca cedarea actiunilorfirmei catre o alta persoana in mod gratuit ar fi fost in mod intentionat ca firma sa poata sa isi continuie activitatea, chiar daca eu voi fi in proces cu imprumutata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator calinionut calinionut Speta pe care doresc sa o prezint aici si cu privire la care sper ca voi primi ceva sfaturi se refera la o actiune in pretentii nascute in urma unui pretins ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ELENA Enache ELENA Enache Societatea unde lucrez este cu capital integral de stat. Ea nu-si mai poate onora obligatiile salariale si nici contractele incheiate pana acum . In contractul ... (vezi toată discuția)