avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie-salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie-salariu

Am o pensie bruta de 1970 lei si neta de 1730 lei.Prestez 14 ore saptamanal la Lieul Pedagogic.Am dreptul la cumul pensie-salariu?
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , Consultant resurse umane 11:03, 16 Februarie 2011
Conform Legii nr 329/2009, in cazul dvs., se poate cumula pensia cu salariul pentru ca nivelul pensiei nete cumulate se situeaza sub nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asig. sociale (2022 lei).
Legea nr. 329/2009, art. 19 (2) prevede ,,Daca nivelul pensiilor nete cumulate se situeaza sub nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat acesta va putea fi cumulat cu veniturile realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire in functie, potrivit legii, in cadrul entitatilor prevazute la art. 17 alin. (1),,
Puteti cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, conform art 17 din L329/2009 actualizata.
aveti mai multe detalii in articolele 17-26 din aceesi lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate pensie- salariu gaby56 gaby56 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma angajej in calitate de consilier juridic pe baza de contract determinat sau nedeterminat la Politia locala, ... (vezi toată discuția)
Si pensie militara si sa sal tot de la stat? ContSters208719 ContSters208719 In ce conditii poate un pensionar militar(aproximativ 46ani) sa lucreze in momentul de fata intr-o institutie de stat? Legal poate sa ia si pensie si salar in ... (vezi toată discuția)
Contract munca livakhe1 livakhe1 Buna ziua, sunt pensionar cu vechime integrala ,in MApN.Am dreptul sa mai muncesc?de exemplu la primaria din comuna coordonator ISU? (vezi toată discuția)