avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrerupere temporara a activitatii in constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrerupere temporara a activitatii in constructii

Suntem o societate de constructii si in aceasta perioada nu avem de lucru. Administratorul societatii a decis sa plateasca salariatii cu 75% dar fara sa suspede contractele de munca pentru ca spune d-lui ca atata timp cat platim darile la stat nu are de ce sa suspende contractele de munca. Credeti ca este posibil asta? :sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 17 Februarie 2011
Nu este posibil acest lucru ... in ce baza va plateste numai 75% din salariu?
Art.52 (1) Codul muncii - "Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
lit.d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare"
Art. 53 Codul muncii
"(1) Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
(2) Pe durata întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii"
In concluzie, contractele trebuie suspendate deoarece munca salariatilor a fost intrerupta
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
lauraadriana, utilizator
multumesc!!!!!!=D>=D>=D>:P
Ce nu inteleg eu este faptul ca angajatorul, in aceasta perioada, plateste darile la stat desi, conform legii, angajatorul este scutit de plata impozitului si a contributiilor aferente indemnizatiei acordate salariatilor pe perioada intreruperii temporare a activitatii. Poate ar trebui sa stie ...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
lauraadriana, utilizator
scutirea la plata a angajatorului si a salariatilor a fost valabila pana la 31.12.2010 conf. oug 4/2010 care se referea la somajul tehnic, anul acesta nu mai se acorda somaj tehnic, din cate stiu eu.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic silvias silvias Buna ziua Poate sa imi spuna si mie cineva care este cadrul legal pentru somajul tehnic. Multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj tehnic....ajutor....!!!! Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul somajului tehnic, contractul individual de munca se suspenda, angajatorul plateste 75% din salariul de incadrare. Ce se plateste (CAS, SOMAJ, CASS, ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2011 annam84 annam84 Buna ziua, Asi dori sa aflu daca pe anul 2011 exista vreo legislatie in legatura cu somajul tehnic? (vezi toată discuția)