avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

Buna ziua

Poate sa imi spuna si mie cineva care este cadrul legal pentru somajul tehnic.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 15:21, 19 Februarie 2009
Codul Muncii

Art. 53. - (1) Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
(2) Pe durata întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.
Termenul nu existq ca atare in legislatia muncii ci se referqa la situatii cind se suspenda contractul de nunca prin acordul partilor sau se plataste cu titlu de indemnizatie o su,a mai mica decit salariul pe durata intreruperii temporare a activitatii
:D Multumesc!
Si mai am o intrebare pentru acest procent de 75% angajatorul plateste toate contributiile la stat .
Se platesc toate contributiile, mai putin somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic....ajutor....!!!! Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul somajului tehnic, contractul individual de munca se suspenda, angajatorul plateste 75% din salariul de incadrare. Ce se plateste (CAS, SOMAJ, CASS, ... (vezi toată discuția)
Intrerupere temporara a activitatii in constructii ContSters113415 ContSters113415 Suntem o societate de constructii si in aceasta perioada nu avem de lucru. Administratorul societatii a decis sa plateasca salariatii cu 75% dar fara sa ... (vezi toată discuția)
Plata salariului minim pe economie gundhardt gundhardt exista posibilitatea ca angajatorul sa plateasca angajatilor doar salarul minim pe economie in perioada in care acestia se afla in somaj tehnic? (vezi toată discuția)