avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate - sesizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate - sesizare

in familia mea exista o ruda care de ani buni incaseaza pensie(pe caz de boala)fara sa aiba ceva.plateste bani grei anual pt internari (la psihiatrie)iar la comisii ''se descurca''.unde as putea sa i fac o plangere pt a merge la o alta comisie care sa stabileasca aceasta magarie.stiu ca ma veti condamna ,dar eu muncesc de 36 de ani si chiar daca sunt bolnava nici nu ma gandesc sa fac asa ceva.imi rade mereu in nas ca eu nu stiu sa ma descurc.de aceea va rog sa ma invatati ce sa fac poate o mai termina cu aceste mizerii.pensia pe caz de boala sa o ia doar cei care merita.multumesc!
Cel mai recent răspuns: m.marinesco , utilizator 10:46, 12 Iunie 2011
Sesizarea se trimite Serviciul Audit din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice (fosta CNPAS). O echipa din cadrul CNPP verifica situatia si sesizeaza comisiile de avizare si control al dosarelor medicale pentru pensie de invaliditate din cadrul INMERCM.

Comisia de control cheama beneficiarul de pensie de invaliditate la reexaminare. Concluzia la care ajunge aceasta comisie este definitiva, obligatorie pentru comisiile teritoriale de expertiza si nu poate fi contestata.
Link util (gasiti o adresa de e-mail pentru sesizari):
[ link extern ] /
Buna ziua,
Concluziile CNPP au caracter obligatoriu si definitiv numai pentru casele teritoriale de pensii, asa cum ati mentionat, insa ,decizia asupra capacitatii de munca emisa dupa verificarea starii de sanatate a unei persoane, in urma unei sesizari, se poate contesta la instanta de judecata.
Numai decizia asupra capacitatii de munca produce efecte juridice, concluziile numai pentru institutiile subodonate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - sesizare aistrate aistrate buna ziua,as dori sa va intreb in ce conditii legale se poate obtine o pensie de boala si cum se procedeaza cind cineva isi permite sa ia o pensie de boala ... (vezi toată discuția)
Sesizare - pensie de invaliditate violeta butnar violeta butnar Unde as putea sà reclam o persoanà care are pensie de boalà(invaliditate),desi e perfact sànàtoasà si lucreazà ... (vezi toată discuția)
Pensionat pe caz de boala ...imaginara Irina S. Irina S. Ce institutie trebuie sesizata in cazul unei persoane care a reusit sa obtina o pensie pe caz de boala desi nu sufera de nimic? (vezi toată discuția)