avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua

As dori sa stiu si eu totalitatea actelor care trebuie sa le primesc dupa o demisie (a angajatului) si in cat timp , legal, trebuie sa primesc cartea de munca, avand in vedere faptul ca au trecut 15 zile calendaristice de la data demisiei.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 25 Februarie 2011

multumesc pentru sfaturi...o sa inaintez mai intai o sesizare la ITM si una verbala angajatorului

Buna ziua,

referitor la demisia mea, as ruga daca se poate sa ma ajutati in solutionarea cazului....am primit ieri, 24.02.2011, carnetul de munca, dupa 21 de zile calendaristice....dar nu are inscrisa in el incetarea raporturilor de munca!!!! nici stampila firmei si nici semnatura Directorului; le-am facut solicitari repetate in cursul zilei de astazi, solicitari pe email, prin care cer incheierea raporturilor de munca deoarece mi-am depus demisia!!!!.....cand am primit carnetul de munca si adeverita de salariat in care se inscriu salarile , etc, am semnat ca am primit carnetul d emunca si adeverinta, ulterior acasa am observat ca nu este inchisa cartea de munca!!!!! deoarece cand am primit-o am avut o discutie aprinsa cu directorul, acesta bruscandu-ma fizic (in scara blocului care reprezinta sediul firmei, ma impingea afara din scara) si jignindu-ma (la iesirea din bloc, deoarece are camere de luat vederi, si deci m-a provocat , stiind ca sunt impulsiv!!! si poate poate obtine ceva probe in instanta).....

Ce demersuri legale pot intreprinde pentru a-mi obtine inchiderea cartii de munca (luni 28.02.2011 trebuie sa o predau noului loc de munca)? as dori daca se poate sa imi recomandati cel mai bun avocat specializat in dreptul muncii, din Bucuresti!!!

multumesc anticipat
Carnetul de munca se va inchide numai cu certificarea inscrierilor aferente abrogarii Decretului nr.92/1976 ....... pentru perioada 01.01.2011 - pana la data incetarii raportului de munca , angajatorul trebuie sa va elibereze o adeverinta de vechime in care sa se specifice si data incetarii c.i.m.

La noul loc de munca de ce va mai solicita carnetul de munca, intrucat acesta nu mai are valabilitate dupa 01.01.2011.... :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca irina_irina irina_irina Buna ziua! Din luna septembrie 2011 am demisionat de la locul de munca. Pana in acest moment nu am primit decizia de incetare, dar am semnat toate actele de ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca brg brg am primit cartea de munca acasa de la fostul angajator si vad ca perioada de preaviz nu i trecuta ,se poate? si ce trebuie sa fac acum cu aceasta carte? ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind completare carte de munca!! elisa1 elisa1 Buna ziua, Am lucrat la o firma de publicitate.Data semnarii contractului a fost 23.06.2010. In luna decembrie 31.2010 am incetat activitatea cu acordul ... (vezi toată discuția)