avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lipsa conciliere directa.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lipsa conciliere directa.

speta>
Am un debitor pe care nu-l pot convoca la conciliere directa (se intorc plicurile cu "expirat termen de pastrare") deci cererea de chemare in judecata mi-ar fi respunsa din start. Ce solutie mai am in acest caz, pentru a-mi recupera debirul ??? Pe somatie/ordonanta de plata nu pot merge (facturile nu au semnatura de primire, au fost trimise prin posta....debitor si creditor din localitati diferite).
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 10:30, 18 Februarie 2011
INASEL ALIN a scris:

Puteti sa trimiteti invitatia la conciliere si prin fax sau e-mail. In situatia in care nu reusiti sa dati de societate, introduceti o cerere de emitere a unei ordonante de plata. Aceasta tine loc de conciliere in eventualitatea unei actiuni pe dreptul comun.

Instantele au pareri diferite cu privire la acest aspect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre convocare si convocare la conciliere? Lumy_lex Lumy_lex Buna ziua, sunt jurist de o saptamana si nu prea inteleg ce mi se cere (colegele nu prea imi explica, nu au rabdare). As dori sa imi spuneti diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii directe stanceni stanceni Buna seara! Spuneti-mi si mie va rog daca procedura somatiei de plata poate tine loc procedurii concilierii directe? (vezi toată discuția)
Model conciliere prealabile Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori un model de conciliere prealabila,pentru o actiune in pretentii comerciala.De asemenea as mai avea urmatoarea intrebare:cum fac dovada in ... (vezi toată discuția)