avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate fi atacat in instanta un act v-c cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate fi atacat in instanta un act v-c cu clauza de intretinere si uzufruct viager

Buna ziua.Am urmatoarea nelamurile, va rog sa ma ajutati .Acum trei ani bunica dupa tata a incheiat cu mine si sotul meu un act de v-c cu clauza de intretinere si uzufruct viager. Poate fi atacat acest act in instanta dupa decesul dumneaei de catre copii respecti tatal si matusa mea?Mi se poate cere in instanta de catre acestia sa fac dovada ca am respectat clauza de intretine? sau asta poate face doar bunica mea cat este in viata daca ar vrea sa anuleze actul?
Mentionez ca ii dau regulat diverse sume de bani acesteia dar nu am fost preocupata sa pot dovedi acest lucru. uneori banii sunt trimisi prin viramente bancare(locuind in localitati diferite) dar de cele mai multe ori banii ii sunt dati in mana fara sa existe martori sotul avand drum saptamanal prin localitatea bunicii.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:49, 17 Februarie 2011
da, poate fi atacat cata vreme este intr-adevar un contract de v-c cu clauza de intretinere. daca era un contract de intretinere acesta nu putea fi atacat decat de intretinut, actiunea putea fi cel mult continuata de mostenitori daca intretinutul apuca sa o initieze inainte de deces.. In jurisprudenta s-a considerat drept contract de intretinere, contractul de v-c cu clauza de intretinere in care pretul platit este sub jumatate din valoarea apartamentului, restul contraprestatiei fiind reprezentat de obligatia de intretinere.
Incheiati cu bunica dvs chitante sub semnatura privata, datate ... cum vreti dvs. pentru toate platile pe care le-ati facut pana acum pentru care nu aveti dovada. De mentionat ca intretinerea nu se rezuma la plata periodica a unei sume de bani, daca cititi contractul probabil veti vedea acolo stipulate diverse, cum ar fi, articole de imbracaminte, alimente, trament medical ambulatoriu si spitalicesc, ... toate cele necesare unui trai normal etc. Plata periodica a unei sume de bani pana la moarte se numeste renta viagera si este o institutie diferita in sistemul nostru de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera psiholog_elena psiholog_elena Buna ziua, as dori sa intreb un avocat pentru a-mi explica situatia in care ma aflu. Parintii mei au impreuna o casa si un teren. Tatal a murit iar prin ... (vezi toată discuția)
Ce act trebuie sa fac? boyzone boyzone o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor ... (vezi toată discuția)