avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... taxa vamala dubioasa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

taxa vamala dubioasa

Salut,
Anult trecut am avut un incident neplacut cu masina(in leasing) rezultatul fiind dauna totala.Toate au descurs in regula pana la adresa primita de la asigurator si calculul datoriilor facut de firma de leasing.
Normal taxa vamala pentru contractul de leasing efectuat in data de 12-2006 este de 20% din taxa reziduala,in cazul meu fiind de 1700 euro fata TVA.Dar leasingul pretinde ca taxele vamale in caz de dauna totala sunt de 30% din valoarea integrala a contractului de leasing,adica 30% din 12000 de euro + nuj ce taxe a mai specificat suma ce ajunge la aproape 5000 de euro, cu toate ca asa ceva nu exista in contractul de leasing.
Ca alternativa mi s-a oferit varianta sa refuz oferta firmei de asigurari,de a-mi opri epava si a-mi da o suma acceptabila pe ea,si sa pastrez epava sa o vand eu mai departe oferindu-mi numarul unui cunoscut care ar fi interesat de epava respectiva sau eventual al unor samsari cu care au mai colaborat,toate acestea pentru a putea incheia contractul de leasing anticipat.
Intrebarea mea este daca ceea ce face aceasta firma de leasing sau mai bine zis ce-mi cere sa fac este legal sau daca este in favoarea mea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:41, 17 Februarie 2011
Unde ati mai vazut o firma de leasing sa lucreze in favoarea clientului. La ei totul este pana la semnarea contractului, apoi nu mai contezi. Sfatul meu este sa prezentati contractul dv unui expert contabil si apoi unui avocat pt a va arata care sunt dedesubturile ascunse ale contractului dv de leasing si la nevoie sa-l folositi in instanta ca sa va recuperati banii. Retineti totusi ca in caz de dauna proprietarul masinii este firma de leasing deci ea incaseaza banii din despagubire. Avocatul ar trebui sa va ajute cu suma pe care o mai aveti de platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala masina toyota rav 4-leasing sorin2 sorin2 buna seara! Am preluat contractul de leasing pentru auto Toyota RAV 4 in data de 02.07.2008, iar in data de 01.09.2008 s-a produs un accident in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Contract leasing vetel vetel am un autoturism Chevrolet Aveoluat in leasing,declarat de curand dauna totala de catre BCR Asigurari!in mod normal..asigurarile platesc firmei de leasing ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco in caz de dauna totala proprietate firmei de leasing zeppelyn20 zeppelyn20 am un autoturism la care mai am de patit 5 rate din contractul de leasing aproximativ 500 euro si taxa reziduala de 1600 euro in total 2200 euro. autoturismul ... (vezi toată discuția)