avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire CASCO in caz de dauna totala proprietate ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire CASCO in caz de dauna totala proprietate firmei de leasing

am un autoturism la care mai am de patit 5 rate din contractul de leasing aproximativ 500 euro si taxa reziduala de 1600 euro in total 2200 euro. autoturismul este asigurat la unita asigurari iar valoarea acestuia in contract este de 6200 euro. de curand am suferit un accident iar autoturismul cred ca va obtine dauna totala. cine va primi restul sumei de bani (6200-2200=4000) in cazul in care voi obtine duna totala, firma de leasing (proprietar) sau eu ca utilizator?????
Cel mai recent răspuns: zeppelyn20 , utilizator 17:33, 22 Martie 2010
Societatea de leasing ca proprietar.
Cititi cu atentie contractul de leasing. In mod normal, firma de leasing primeste la dauna totala intre 70 si 90% din suma asigurata. Acum sunt doua variante: 1) firma de leasing opreste epava si va returneaza ce ati achitat pana acum; 2) va lasa dv. epava , scade ce mai datorati si va returneaza ce mai ramane din ce ati achitat pana acum. Totul depinde de ce prevede contractul de leasing.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala masina toyota rav 4-leasing sorin2 sorin2 buna seara! Am preluat contractul de leasing pentru auto Toyota RAV 4 in data de 02.07.2008, iar in data de 01.09.2008 s-a produs un accident in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de leasing camely07 camely07 Am urmatoarea problema cu o firma de leasing. Am o masina luata pe leasing, cu asigurare CASCO platita la zi, am avut un accident, in urma caruia s-a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri casco fonfe fonfe Buna ziua as dori sa aflu daca se poate cum se calculeza si cum se ajunge la concluzia de dauna toatala la o masina in leasing de 4 ani a carei ultima valoare ... (vezi toată discuția)