avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general regim fiscal donatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

regim fiscal donatii

Ca sa fie deductibile la calculul impozitului pe profit,cheltuielile trebuie efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.Donatiile in bani u se incadreaza in sfera acestor cheltuieli.(este vorba de donatii in bani prin intermediul telefoniei mobile,in scopuri caritabile)
Ceea ce va rog pe voi,este sa-mi spuneti unde se face referire (art) in Codul Fiscal ,persoane juridice,la regimul fical al donatiilor ,ptr.ca eu nu reusesc sa gasesc partea referitoare la donatii in Codul Fiscal actualizat la zi.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 23:05, 17 Februarie 2011
Buna ziua.
Cheltuielile cu donatiile sunt nedeductibile 100%.

Baza legala:
Codul fiscal
ART. 21

Cheltuieli

(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privid donatii si sponsorizari in scopuri caritabile BogdanSB BogdanSB Buna ziua, As dori sa organizez un concert cu scopuri caritabile, toti bani sa fie donati catre case de copii. Va fi organizat de un ONG si bani vor fi ... (vezi toată discuția)
Donatie stoc de marfa ionela11 ionela11 Buna ziua. Am un stoc de marfa (haine) pe o firma si vreau sa fac o donatie din acest stoc catre o asociatie.In limita a ce suma pot face donatia?sau cum ... (vezi toată discuția)
Cum calculez imp /profit si cum se face d100 analici analici Buna ziua cum se calc imp/prof si cum se intocmeste D100? Multumesc (vezi toată discuția)