avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere

am probleme cu contractul de inchiriere.proprietara doreste sa rezilieze contractul unilateral inainte de termen (3.5ani)fara motiv cu toate ca in 6 ani nu am intirziat si chiria si nu am avut neintelegeri
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
nickelman200, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 21:06, 17 Februarie 2011
in cazul in care :
-aveti incheiat un act aditional la contractul de inchiriere cadru, prin care s-a stipulat prelungirea duratei contractului cu inca 5 ani,respectiv din 2009 pana in 2014;
- daca nu exista vreo clauza prin care se poate rezilia in mod unilateral contractul prin simpla somatie
-daca v-ati achitat intocmai obligatiile contractuale,
nu aveti de ce sa va faceti probleme.Acel contract nu poate fi reziliat in mod unilateral.probabil doreste sa faca presiuni pentru a va majora chiria
am cazut in plasa si am semnat un contract foarte simplist de genul plata se face la data de.. si investitiile ramin prorietarului iar la clauze de reziliere este stipulat citez <contractul poate fi reziliat de catre ambele parti cu o notificare de 60 de zile>
in spatiu functioneaza un restaurant pe care noi iam creat o clientela chiar si un vad comercial pentru ca inainte a fost un subsol tehnic infect
in actul aditional nu se stipuleaza nimic nou doar prelungirea duratei de inchiriere, am incercat sai ofer o chirie mai mare dar ma refuzat si cred ca vrea sa imi ia bussinesul deoarece vadul este creat si obisnuinta clientilor de a veni in zona va conta foarte mult
In cazul acesta singura solutie este sa ii explicati proprietarului ca in situatia in care D-voastra ve-ti pleca de acolo spatiul risca sa ajunga in starea initiala si sa nu mai gaseasca alta persoana care sa poata achita chirie pe perioade asa lungi.
Si pe viitor, cad semnati contracte in care investiti sa aveti invedere caci "contractul este legea partilor', Deci , aveti 3 variante:
- sa faceti alt act aditional negociind;
- sa eliberati spatiul la finele celor 60 de zile;
- sa nu-l eliberati asteptand sa va evacueze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ell65 ell65 Am o problema cu contractul de inchiriere intre parintii mei si o terta persoana (juridica). Pe langa contractul de inchiriere depus la administratia ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ell65 ell65 1. Va rog respectuos sa-mi spuneti punctul dvs. de vedere daca un contract de inchiriere (ca act de administrare) incheiat pe o perioada mai mare de 5 ani (5 ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)