avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie?....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie?....

buna ziua! se pare ca sunt predispusa la conflicte......
a aparut intr un ziar local un articol despre directorul economic al unitatii in care lucrez si cu care sunt in conflict de mai bine de 2 luni. mi am declarat nemultumirea in ordine ierarhica incepand de la unitate , raspunsul acesteia fiind nesatisfacator am mers mai departe ,in tacere fara publicitate fara spectacol.
in urma articolului aparut despre ea , a hotarat ca are dreptul la replica aparand pe un sait declaratia ei care face referire la mine si sotul meu si nemultumirile noastre.
sunt folosite numele noastre , acte care contin numele nostru. pentru mai multe detalii am atasat linkul cu articolul din ziar si replica dansei.
as vrea sa fac plangere impotriva dansei , nu se poate asa ceva!!!!! de cand a aparut declaratia sunt sunata continuu de catre prieteni curiosi sa afle ce s a intamplat.... cum m SFATUITI SA PROCEDEZ? cum ar trebui sa formulez plangerea si unde sa o incadrez . multumesc mult![ link extern ]

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:46, 18 Februarie 2011
nu s-au publicat date sau informatii personale.
nu exista nici o infractiune.
calomnia nu mai este pedepsita de legea penala.
bine dar ea ma acuza prin acea declaratie ca eu am fost la ziarul respectiv . iar subiectul articolului nu are nicio legatura cu consumul de motorina. practic s a folosit de acea declaratie sa si spele imaginea proprie pentru ca articolul face referire clara la o persoana si nu la institutie . am spus calomnie pentru ca nu stiu ce sa fac. sa inteleg ca a procedat corect? multumesc
Cu tot respectul d-na,nu prea exista motive care sa va indrituiasca sa formulati o astfel de plangere.
Daca va considerati imaginea lezata,puteti actiona in judecata,in civil,pentru pretentii respectiva persoana,cu conditia sa dovediti aceasta prin probatoriile pe care le veti administra(acte,interogatoriu,martori,alte probe).
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
Calomnie dumitru2000 dumitru2000 in ziarul X a fost calomniata o persoana. Persoana vrea sa dea in judecata -plangere penala- atat ziarul cat si zutorul articolului. ... (vezi toată discuția)
Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)