avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... RABLA 2011
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

RABLA 2011

De curand a aparut ghidul de finantare pentru programul Rabla 2011(ordinul 772/2011 al ministrului mediului MO105/10 febr 2011).
Fata de anul trecut este o mizerie la adresa proprietarului de rabla si la adresa colectorului. Astfel conform art. 19 alin 2 proprietarul trebuie sa faca 3(trei) drumuri la remat pentru obtinerea tichetului valoric, iar conf art 19 alin. 13 colectorul trebuie sa faca munca partiotica pentru desfasurarea programului guvernamental.
Art 19 alin 13 spune:
"La data eliberarii certificatului de distrugere, colectorul validat achita proprietarului, la pretul de piata valabil la data respectiva, contravaloarea deseurilor feroase si neferoase continute de autovehicului uzat predat si emite in acest sens documente justificative."
Avand in vedere ca societatile colectoare au cheltuieli de productie cu dezmembrarea si sortarea deseurilor rezultate din dezmembrarea vehiculelor uzate si ca tocmai din acesta activitate isi scot profitul, ce interes mai au unitatile colectoare sa desfasoare acesta activitate? Doar pentru ca vrea guvernul sa se dea mare cu un program al lui?
Este normal sau, eu stiu, constitutional ca guvernul sa impuna acest lucru unui agent economic(din cate stiu eu suntem in economia de piata iar acesta este guvernata de cerere si oferta)?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Tva vanzare-cumparare deseuri electronice d.e.e. mirelap19 mirelap19 Va rog frumos sa-mi spuneti opinia Dvs. referitoare la urmatoarea situatie: doua firme platitoare de TVA efectueaza o operatiune de vanzare-cumparare deseuri ... (vezi toată discuția)
Act eliberare achizitie vehicul scos din uz danavls danavls Speta: Punct de colectare deseuri reciclabile. pentru deseurile achizitionate eliberam ADEVERINŢÃ de primire şi de plată materiale reciclabile, odata cu ... (vezi toată discuția)
Lamurire documente dosar rabla adrian1909 adrian1909 Am o intrebare. Dealer-ul Mazda nu considera ca fiind document care atesta dovada achitarii contravalorii metalelor feroase si neferoase un contract de ... (vezi toată discuția)