avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reincadrarea si salarizarea de la 1 ianuarie 2011
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reincadrarea si salarizarea de la 1 ianuarie 2011

am promovat in anul 2010 de pe functia publica de referent superior tr. III pe functia de inspector cls.I grad principal tr2 gradatia 5 ,vechime in munca 22 ani.Salarizarea a ramas aceeasi ca pentru referent .Acum in 2011 cum voi fi incadrata si daca salarizarea se mentine aceeasi ?
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 14:01, 2 Martie 2011
Stimate doamna/domn conform art. 16 din Legea 330/2009 , functionarii publici care absolvesc studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior , se numesc in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent sau dupa caz, principal din clasa corespunzatoare studiilor absolvite, astfel incat sa i se asigure o crestere de maxim 5 % dar nu mai putin decat salariul de baza avut anterior. Daca incadrarea a fost pe treapta 3 pe referent dupa ce criterii v-a trecut pe principal 2. Legal trebuia sa faca transformarea postului in clasa I gradul profesional principal (aici v-a ajutat) ca ati mai castigat un grad (pute sa fie asistent) dar treapta de salarizare era obligatoriu 3 . La salariul brut de baza stabilit la 01.01.2010 conform Legii 330/2009 in baza dispozitiei de reincadrare trebuia sa va acorde o crestere de 5 % . Probabil doamna/domnul de la resurse umane a considerat ca trebuie sa aveti salariul de baza avut anterior cu ceea ce eu nu sunt de acord. Institutia Prefectului a acordat viza de legalitate al actului administrativ? ANFP nu a avut obiectii cand s-a transmis actul administrativ in conformitate cu prevederile art. 26 din Legea 188/1999 si a Legii 140/2010 care modifica anumite art. din Legea 188/1999. Daca nu, in conditiile date reincadrarea dupa Legea 284/2010 va fi inspector clasa I gradul profesional principal gradatia 5 clasa de salarizare...(in functie de ce sunteti stat/teritoriale/locale la care se adauga clasele succesive pentru transa de vechime iar salariul este cel avut la nivelul lunii octombrie/decembrie 2010 majorat cu 15% incepand cu ianuarie 2011. Corectarea salariului dvs. se va face numai la anul daca intra in vigoare coeficientul de salarizare corespunzator clasei. Mai exista o speranta, adresati-va in scris conducatorului institutiei, face-ti vorbire despre articolul enuntat de mine si poate aveti castig de cauza. Cu toate ca asta implica niste rectificari la statele de salarii aferente lunilor dupa promovare implicit declaratiilor rectificative la somaj, cas, cass, finante. Daca conducatorul accepta, se face modificarea actului administrativ de transformare a postului dvs. numai cu privire la drepturile salariale stabilite in acel act, in baza unui referat al celor de la resurse umane si se aproba de conducator Rugati, sa va fie acordate in statul de plata la alte drepturi in luna martie a.c. si s-a rezolvat. (Asta daca accepta contabilitatea sau cei de la salarizare nu stiu cum sunt la dvs.atributiile pe acest domeniu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa marianna_is marianna_is Buna seara! Pentru un functionar public, referent III asistent tr 1, in urma absolvirii studiilor superioare de lunga durata, care va fi clasa superioara, ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)