avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea indemnizatiei egala cu cel putin un salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea indemnizatiei egala cu cel putin un salariu la pensionare

Buna ziua, lucrez intr-o unitate sanitara si ma confrunt cu urmatoarea problema. Un salariat solicita acordarea indemnizatiei egala cu cel putin un salariu de baza avut in luna pensionarii-conform CCM.
Mentionez faptul ca persoana respectiva si-a mai continuat activitatea peste limita de varsta (dupa numeroase rugaminti si-a depus o cerere de prelungire a activitatii peste limita de varsta) inca doi ani. Cand i-a fost depus dosarul la casa de pensii a ramas in activitate pana la sosirea deciziei (decizie care a fost trimisa numai persoanei acasa si la unitate dupa mai multe solicitari casa de pensii ne-a transmis un tabel cu situatia dosarelor depuse de unde am vazut numarul deciziei si data la care i-a fost comunicata). In urma acestor date primite de la casa de pensii i-am incetat activitatea, acum solicita acordarea indemnizatiei respective. Dosarul a fost depus la casa de pensii pe data de 03.03.2008 iar incetarea activitatii pe data de 09.05.2008. Casa de pensii ne-a informat ca punerea in plata a pensiei se face incepand cu data de 03.03.2008(data solicitarii de pensiei).
De asemenea nu ne incadram in nivelul alocatiilor prevazute pentru cheltuielile cu salariile in bugetul de venituri si cheltuieli.
Astept un sfat, multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 14 Mai 2008
Drepturile de pensie pentru limita de varsta se acorda si se platesc de la data indeplinirii conditiilor de pensionare, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la aceasta data. In cazul persoanelor care indeplinesc conditiile de pensionare si a caror cerere a fost depusa peste termenul prevazut anterior, drepturile de pensie se acorda si se platesc de la data depunerii cererii impreuna cu actele doveditoare.

Daca in CCM este prevazuta acordarea unei indemnizatii egale cu cel putin un salariu de baza avut in luna pensionarii, atunci salariatul este indreptatit s-o primeasca.


Verificati decizia!
cred ca mesajul initial se referea la acordarea indemnizatiei egala cu cel putin un salariu la pensionare si nu la data platii pensiei :-/
elis a scris:

cred ca mesajul initial se referea la acordarea indemnizatiei egala cu cel putin un salariu la pensionare si nu la data platii pensiei :-/

da asa este, pe mine ma intereseaza daca are dreptul sa primeasca acea indemnizatie, in mod legal
Da, aveti dreptul sa primiti acea indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii, pensionare ancfd ancfd In urma unei diponibilizari colective am primit si eu preaviz in vederea disponibilizarii. Conorm CCM se dau doua salarii compensatorii. In situatia in care ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gradul iii lidiuta08 lidiuta08 speta: sunt in somaj , am in luna octombrie concediu medical din data de 9 pana in 31 am fost la comisie de expertiza , mi s adat aviz cu gradul III, AM ... (vezi toată discuția)
Ccm - pensie joe17 joe17 Buna ziua! Vin cu o situatie si apoi si intrebarea aferenta: in unitatea unde lucrez, la biroul resurse umane s-a constat ca exista cativa angajati care au ... (vezi toată discuția)