In urma cu cativa ani am avut un proces pe rol cu un camatar.M-am judecat cu el,i-am restituit suma de bani si totul s-a incheiat cu el,dar acum de aici incep problemele mele.Am renuntat la jobul pe care il aveam in luna iulie,dandu-mi demisia.Din razbunare sefa mea m-a dat in judecata la fix 3 ani si 2 saptamani de la data la care am inapoiat suma respectiva camatarului spunand ca ea mi-a dat acea suma de bani lucru neadevarat.Tin sa precizez ca nu are nici un act scris care sa dovedeasca ca mi-ar fi dat acei bani in urma cu 3 ani.La proces am adus ca martor persoana care intradevar mi-a dat banii si chitanta de mana pe care am facut-o cu el in urma cu 3 ani,dar acest lucru in proces nu a contat i s-a acceptat tot ce a cerut ea adica :sechestru asigurator asupra imobillului in care locuiesc, 2 martori angajati de-ai ei care au declarat cum le-a spus ea adica ca mi-ar fi dat suma respectiva de bani si acum in ultima instanta i-au dat castig de cauza.Inca nu am primit hotararea acasa,dar am vazut pe internet ce sa hotarat:Solutie: Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Admite acţiunea reclamantei împotriva pârâţilor şi obligă pârâtul către reclamantă la plata sumei de 63.750 lei cu titlu de împrumut nerestituit, actualizată cu dobânda legală calculată de la data introducerii acţiunii în instanţă şi până la data plăţii efective. Obligă pârâţii către reclamantă la plata sumei de 2.890 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 17.02.2011.
Ce pot face in acest caz?As dori sa stramut dosarul in alta parte deoarece aici ea are multe cunostinte,dar nu stiu daca este posibil.Poate veni executorul sa ma scoata afara din casa daca am drept de recurs si nu este definitiva hotarea judecatoresca?Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.Sunt intr-o mare problema.Nu as fi crezut niciodata ca se pot castiga procese atat de usor fara nici o davada,doar pe seama unor marturii.
Va trebui sa formulati recurs daca realitatea e asa cum ne-o relatati.
Teoretic sumele de bani se dovedesc cu inscrisuri, nu cu martori.
Verificati dosarul la arhiva judecatorei ... e posibil sa fi adus totusi vreun inscris pe care sa nu-l fi vazut si daca e, verificati realitatea lui.
Prin recurs puteti cere suspendarea executarii.
O sa merg sa verific la arhiva si binenteles ca o sa fac recurs,dar pe mine ma framanta si mai mult o alta problema.Stiu ca acum unde se judeca procesul nu am nici o sansa mi-a dovedit ca fara nici o dovada scrisa din partera mea ca mi-ar fi dar respectiva suma de bani m-a castigat.Ca sa fiu mai exacta avocata ei este fosta judecatoare,iar procesul se judeca binenteles de fostele ei colege e normal prin interventii sa-i dea castig de cauza si la recurs.De aceea as dori sa cer stramutarea procesului in alta parte,dar nu stiu daca este posibil acest lucru.Ce ma puteti sfatui?
Recuperare bani
titeica
Am de recuperat o suma 5000. lei noi de la o persoana careea i-am platit ratele la 2 banci.Am copii dupa chitante si un angajament scris de datornica ca imi ... (vezi toată discuția)