avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina gemelara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina gemelara

Buna ziua,
Ma numesc Cristina si voi fi mama de gemeni. Am o nelamurire cu valoarea indemnizatiei pentru concediul maternal. Avand 2 copii, voi primi suma dubla? Cu alocatia de crestere a copilului imi este clar; fiecare dintre cei doi copii va primi.
Cel mai recent răspuns: cris1agi , utilizator 10:00, 20 Februarie 2011
1. OUG 111/2010 spune:
Art. 5
(1) Cuantumul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2)—(4) se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

(2) Pe perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, cuantumul alocatiei de stat prevazut de Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, se stabileste la 200 lei.

2. Asta inseamna ca vi se stabileste o indemnizatie pentru CCC (dar nu mai putin de 600 lei) iar pentru al doilea copil vi se da in plus 600 lei.
Multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copiilor valentin19 valentin19 buna ziua ,sant o viitoare mama de gemeni si asi dori sa tiu daca voi primi suma de 600 de lei +200 alocatia pentru fiecare copil si ce lege prevede asta in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului aura angelica aura angelica buna seara, sunt o viitoare mamica de gemeni si as vrea sa stiu daca voi primi indemnizatie pentru cei doi copii sau doar pentru unul? cunosc cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)