avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... poluarea etajelor superioare cu miros si aburi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

poluarea etajelor superioare cu miros si aburi

Va supun spre discutie urmatoarea problema:etajele superioare de pe scara(bloc cu 10 et.) de pe o coloana se confrunta de cateva luni cu o problema pe care nu stim cum sa o rezolvam, astfel din camerele de baie se raspandeste un puternic miros de macare, fum si aburi .Precizez ca nu avem nici o sursa de poluare la parter si ca poluare provine exclusiv de la un locatar. Am reclamat la Asociatie banuind ca fie cineva gateste in baie, fie si-a modificat aerisirea scotand hota prin baie. Am facut o reclamatie scrisa , dar administratorul mi-a spus din start ca nu stie daca va putea rezolva pentru ca "oamenii se vor ascunde" si nu poate sta langa ei. Intrebare: daca mi se raspunde, in scris de asemenea maniera ce alta cale de rezolvare putem urma.Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:29, 22 Februarie 2011
Nici asociatia, nici administratorul nu au atributii pe proprietatea privata a locatarilor.
Am formatie de inginer si, in plus, activitatea (din 1994) in domeniul privat m-a educat in sensul de a gasi explicatii si rezolvari la indiferent ce problema intervine.
In cazul dvs, probabil, baia este lipita de bucatarie si cineva, asa cum ati presupus, si-a scos burlanul de la hota in aerisirea respectiva. In mod normal, aerisirea trebuie sa aiba tiraj (comunicand atat cu subsolul cat si cu terasa) dar pesemne ca altcineva a facut modificari si a stricat acea aerisire, fapt nepermis pentru ca subsolurile trebuie sa aiba aerisire pentru a nu se acumula gaze.
Iata suficient "material de studiu" pentru Comitetul executiv al asociatiei dvs.
In conformitate cu art.12lit.B al.b la anexa H.G. nr. 1588/2007 prevede clar ca un delegat al asociatiei poate inspecta apartamentele intr-un mod justificat.Sa exista o reclamatie inregistrata la asociatie privind existenta a unui problema care poate veni de la acel apartament.
Este adevarat ca
"Nici asociatia, nici administratorul nu au atributii pe proprietatea privata a locatarilor".,dar nici locatarii nu au atributia de a suporta abuzul unor locatari rau intentionati sau prostcrescuti ,cand chiar actele normative in vigoare permit accesul pentru control, pe proprietatea privata vezi HG 1588/2007.
Eu v-am solicitat , daca stiti, o cale de a putea stopa LEGAL o asemenea situatie atunci cand Asociatia nu se implica sau declara ca nu poate gasi "faptasul", ce facem ramanem in continuare "gazati"?. Spre deosebire de ex. de o inundatie aici trebuie sa nimeresti cu controlul atunci cand se produce poluarea,ori adm-rul mi-a declarat din start ca "nu crede ca va putea descoperi faptasul".Deci revin cu intrebarea ce cale mai pot urma daca Admin. imi comunica fie ca nu a gasit nimic fie ca nu a putut intra in toate ap.?
Eu, daca as fi afectat de acel miros, as discuta cu fiecare din vecinii de mai jos si mai sus sa vad daca si in apartamentele lor este aceeasi situatie. Poate asa se elimina unele apartamente din discutie.
Sigur ca si la asociatie este bine de discutat pentru ca si acolo mai vin oamenii si pot fi intrebati. Adica administratorul sa incerce sa discute, sa afle si poate impreuna sa localizati sursa.
Este posibil ca cel ce produce acea 'poluare" sa nu-si dea seama de efecte.
Puteti pune un afis, scrisori in cutiile de posta...
Dupa aceste actiuni este posibil sa dispara mirosul fara a descoperi sursa.
Si, de fapt, asta conteaza mai mult decat de a descoperi vinovatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)
Vecin modificare aerisire baie miros oribil la mine in casa ContSters277534 ContSters277534 Buna ziua, Un vecin cu 2 etaje mai jos decit mine si-a dat absolut tot apartamentul (cumparat la rosu) peste cap si si-a mutat bucataria in locul in care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! la ... sabbrina sabbrina Buna ziua!Vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! La asociatia de locatari am facut dar rezolvarile au lasat de dorit! Vecinul de la etajul 10 si-a ... (vezi toată discuția)