avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin modificare aerisire baie miros oribil la mine in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin modificare aerisire baie miros oribil la mine in casa

Buna ziua,


Un vecin cu 2 etaje mai jos decit mine si-a dat absolut tot apartamentul (cumparat la rosu) peste cap si si-a mutat bucataria in locul in care prin constructie era baia. Mai mult de atit, a bagat tubulatura de la bucatarie - hota - pe aerisirea de la baie. De citeva luni in casa mea intra zilnic mirosuri de usturoi, fasole, cirnati si tot ce gateste. El nu recunoaste ca e de la el, recunoaste insa ca a mutat aerisirea de la bucatarie pe cea de la baie. Aerisirea de la bucatarie era afara, in exterior, la baie nu exista geam, nu exista decit aerisirea din podul blocului. Va previn ca e un bloc nou si nu seamana cu cele vechi.
Desi am discutat cu el, se arata foarte calm si indiferent, zice ca nu are ce sa faca.
Eu nu doresc sa cheltuiesc nici un chior pentru ventilator suplimentar la baie ca sa scot mizeria lui din casa mea.
Disciplina in constructii ce va face? In caz ca nu rezolva ei, ce pot face eu?
Va multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:12, 18 Februarie 2013
La nivelul imobilului este infiintata asociatie de proprietari?
Daca exista asociatie de proprietari,aveti la indemana disp art 17 si 18 din L nr 230/2007 conform carora
in cazurile in care in cladirile de locuinte,unu dintre proprietari sau chiriasi impiedica ,cu buna stiinta si sub orice forma ,folosirea normala a cladirii de locuit ,creind prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi,dupa caz,proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii,precum si plata de daune

Puteti sesiza si serviiul specializat din primarie ,care in astfel de cazuri aplica sanctiuni substantiale
Multumesc, pe mine ma intereseaza sa imi rezolv problema, sa nu mai miroasa, cine il poate obliga sa faca cum a fost si sa scoata mirosul pe aerisirea de la bucatarie din exteriorul blocului? De-abia m-am mutat, nu e asociatie.

Dar...lui nu i-o veni miros de kkt prin hota? Ma intreb si eu!
Nefiind asociatie, inaintati Dv. personal actiune in instanta pe temeiul de drept indicat de ynocentta.
Anterior demararii demersului in instanta care este de durata si nu garanteaza solutie favorabila dvs,sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii Alexandru7273 Alexandru7273 Buna! Am si eu o problema cu vecina de sub mine care gateste frecvent si tot mirosul intra in apartamentul meu (ceapa, usturoi etc.). In 90% din cazuri este de ... (vezi toată discuția)
Evacuare hota in aerisirea baie? Chereches Daniela Chereches Daniela Buna as vrea sa ma ajutati intr-o problema,sa imi spuneti ce e de facut,locuiesc intr-un bloc si baia este fara geam,vecinul care sta perete in perete cu ... (vezi toată discuția)
Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)