avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Decizie de anulare licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Decizie de anulare licitatie

Buna ziua.

O firma a participat la o licitatie - cerere de oferte si a avut cel mai scazut pret (criteriul de atribuire - pretul cel mai scazut). Autoritatea contractanta urma, ca dupa deschiderea ofertelor, sa analizeze in detaliu ofertele si sa declare castigatorul. Doar ca in loc sa faca acest lucru autoritatea a anulat licitatia pe motiv ca bunurile solicitate in documentatie conform cerintelor stricte ale acesteia sunt prea scumpe, si se incalca prevederile art. 2 alin (2) lit f) din OUG 34/02006 si anume : f) eficienta utilizarii fondurilor publice. Deci licitatia s-a anulat in baza art 209 lit d) din OUG 34/2006: d) abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului.

Asadar dupa ce au organizat licitatia si au cerut un anumit bun s-au gandit ei ca ar fi prea scump pentru nevoile lor.
In acest caz firma participanta care a avut cel mai mic pret nu este in masura sa innainteze o contestatie, avand in vedere calitatea sa de castigator al licitatiei, avand cel mai scazut pret? Credeti ca aceasta ar vea sanse de reusita?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirela2011 , utilizator 09:18, 17 Martie 2011
Pe langa temeiurile legale invocate se mai specifica ca bunurile nu corespund nevoii si necesitatii autoritatii contractante. Dar repet: bunurile oferite s-au incardat cu exactitate in specificatiile cerute in caietul de sarcini iar pretul a fost mai mic decat cel estimat.
Sigur ca dumneavoastra aveti dreptul (conferit de lege) de a face contestatie, insa, in conditiile date nu cred ca aveti sanse de castig.
Cel putin trebuie sa se va dau despagubirea pentru cheltuiele efectuate la licitatie. Dar eu as astepta la probabil urmatoara licitatie si daca tot acelas lucru este, sa faci contestatie la propria deschiderea de licitatie pentru folosirea cu abuz articol respectiv din cauza nu stiu ce interesi ascunse si pentru a considera catigatoara ceea oferita de dv. E ceva mai logic si drept.
am patit si eu la fel. S-a anulat licitatia invocand retragerea fondurilor de la buget. Adica ei le-au retras, intru-cat AC era chiar Consiliul Local. Si daca au vazut ca nu a castigat cine trebuie, au hotarat anularea licitatiei. Am facut contestatie si o sa va mirati ce a zis CNSC: ei nu pot obliga AC sa nu anuleze licitatia intru-cat lipsa fondurilor este un motiv care se incadreaza la 209 lit d. No amu ce ziceti? acuma fac actiunea pentru instanta, dar tare imi e ca si acolo vor zice la fel.
PS. Oferta mea a fost cu 15 % mai scazuta, si a fost adjudecata castigatoare. Probabil si-a luat-o in freza functionarul care a facut gafa sa ne anunte asa ceva, pentru ca FFFFF oarte repede au procedat apoi la anularea licitatiei. Anyway ... Romania !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret licitatie criptat eronat !!! dcarmen dcarmen Rog mult lamuriri. In urma unei licitatii online, s-au atasat toate actele solicitate cf caiet de sarcini, insa la rubrica din SEAP - la oferta financiara s-a ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice dragandaniel dragandaniel FAC PARTE DINTR-O COMISIE DE LICITATIE PUBLICA .CAIETUL DE SARCINI A FOST FACUT AMBIGU.A FOST DECLARATA O FIRMA CASTIGATOARE O ALTA AFACUT ... (vezi toată discuția)
Licitaþie Katri Katri Am participat la o licitaţie publică – cerere de ofertă - unde criteriul de atribuire era preţul cel mai scăzut. Licitaţia a fost câştigată de ... (vezi toată discuția)