avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Pret licitatie criptat eronat !!!
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Pret licitatie criptat eronat !!!

Rog mult lamuriri. In urma unei licitatii online, s-au atasat toate actele solicitate cf caiet de sarcini, insa la rubrica din SEAP - la oferta financiara s-a introdus valoarea totala a lotului. In caietul de sarcini se solicita valoarea totala pe um. Mentionez ca in docum atasate in seap se regaseste si oferta de pret si centralizator , si se poate observa cu usurinta ca a fost vb doar e o eroare. De asem suntem si unici ofertanti.
In urma discutiilor telefonice cu autorit contract ei spun ca licitatia se anuleaza:((, deoarece nu pot cere clarificari !!!!! Doresc sa stiu daca legal pot face ceva in acest sens - gen contestatie??!!!! Rog urgent un rasp. Ms anticipat
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:11, 26 August 2013
Parerea mea este ca indiferent ca este procedura ONLINE sau OFFLINE, AC are obligatia sa va solicite clarificari pe motiv de viciu de forma. Pretul unitar este justificat de documentele deja depuse de dvs. si prin urmare puteti modifica Formularul de oferta financiara, redepunandu-l cu pret unitar.

art. 78, 79 si 80 din HG 925/2006.

Eu asa as proceda si consider ca este corect (VICIU DE FORMA).
Asa consider si eu, dar din cate cunosc, odata introdus in SEAP un pret, acesta nu mai poate fi modificat ulterior, afectand si licitarea ulterioara, ca urmare fiind necesara anularea.
Puteti initial sa faceti dvs. din proprie initiativa, o adresa catre AC in care sa precizati eroarea si acordul privind rectificarea ei.
Contestatie puteti face oricum, dar trebuie sa o puteti si justifica cu temeiuri legale.
Contractul se va semna pe valoarea totala si nu unitara, la fel si publicarea anuntului de atribuire. Valoarea totala a contractului se raporteaza la valoarea estimata si nu pretul unitar. AC a gresit cerand pret unitar si nu valoarea totala. Consider ca se poate merge mai departe intrucat nu sunt incalcate principiile art. 2 din OUG 34/2006. Nu conteaza ca ati trecut pret total sau unitar, el este corect si sustinut de documentele depuse.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
ibitza78, utilizator
ms frumos pentru raspuns.
Din pacate am primit deja raspunsul AC :" RESPINS - oferta neconforma(OUG925/2006, art 36 alin2 lit a) - a fost introdusa valoarea raportata la cantitatea maxima in loc de pretul unitar/pachet de reactivi asa cum era prevazut in FDA cap.IV 4.2" - lotul 1 este anulat conf art 209 alin 1 alina) din OUG34/2006 - oferte inacceptabile si/sau neconforme.
Ce ma sfatuiti sa fac?? sa fac contestatie, am castig de cauza?? fac contestatie AC sau la CNSC ??
Ms anticipat
Nu inteleg ce legatura are art. 36, alin. 2, lit. a (care face referire la cerintele din Caietul de sarcini) cu pretul.

"(2) Oferta este consideratã neconformã în urmãtoarele situaţii:
a) nu satisface în mod corespunzãtor cerinţele caietului de sarcini;
"

Era trecuta aceasta cerinta in CS? Am presupus ca cerinta AC era trecuta in Fisa de date la sectiunea "Modul de prezentare a propunerii financiare".

Parerea mea este ca AC era obligata sa va ceara clarificari (art. 78 din HG 925) si sa se constate viciul de forma.

Alte discuții în legătură

Lipsa propunere tehnica in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor mada_dum mada_dum Buna ziua, In cadrul sedintei de deschidere a unei cereri de oferte, unul dintre ofertanti nu a introdus in plic propunerea tehnica. Mai mult, se si intreba ... (vezi toată discuția)
Declaratie privind conformitatea cu documentatia tehnica si caietele de sarcini soazig soazig Este vorba despre un ofertant care la propunerea tehnica sa prezinta cu o \\"Declaratie privind conformitatea cu documentatia tehnica si caietele de ... (vezi toată discuția)
Contestatie procedurã Andreea_F Andreea_F Bună ziua! Vă solicit nişte sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Firma unde lucrez a participat la o licitaţiei deschisă, pentru atribuirea ... (vezi toată discuția)