avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda rovinieta electronica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda rovinieta electronica

Cumpar de obicei rovinieta pe un an.
Cea de anul trecut a expirat pe 19 ianuarie si am observat abia aseara deci in jur de 19 februarie. Mi-am cumparat alta tot pe un an.
In aceasta luna am circulat o data pe saptamana pe A1. Deci mai mult ca sigur m-au "luat " camerele video de pe A1. Probabil amenzile vor veni ceva mai tarziu.
Am pe numele meu doua masini, amandoua cu aceeasi problema.
Din ce am citit pe forum exista cumva o posibilitate ca in justitie sa cer schimbarea amenzii in avertisment, pe motiv de buna credinta.
Daca da, trebuie sa platesc eventual prima amenda, sau trebuie sa fac cererea in instanta si dupa raspunsul instantei..daca este negativ sa platesc. Ce platesc atunci? amenda maxima pt ca am depasit termenul de trei zile de la instintare ??
Multumesc anticipat.
Formulati cererea contraventionala pe instanta, si daca veti castiga, nu veti achita nimic, daca pierdeti procesul, trebuie sa achitati amenda integral, fara a beneficia la acel moment de reducerea cuantumului amenzii. Sau puteti achita acum amenda redusa, si ulterior daca veti castiga, veti cere restituirea sumei.
Mai intai asteapta sa-ti trimita procesul-verbal. Depuna plangerea contraventionala in ziua in care primesti procesul-verbal sau cel mai tarziu a 2-a zi.

Inlocuirea amenzii cu avertismentul nu este obligatorie, intradevar exista aceasta posibilitate in functie de cat de tare poti sa indupleci "onorata instanta".

De curand am avut o plangere contraventionala la Giurgiu (contraventientul a fost tatal meu :D- nu a avut actele la el) si am reusit sa-l scap de amenda, depinde foarte mult de motivul pentru care soliciti aceasta inlocuire.

Motivarea mea a fost in sensul ca fapta nu prezinta un pericol social grav, are un copil minor in ingrijire, a fost in somaj tehnic de mai multe ori in anul respectiv fapt pentru care nu are posibilitatea sa achitate amenda.

La proces l-am trimis singur, l-am invatat ce are de spus si nu au fost probleme.

Tot ce am sustinut in instanta am dovedit cu inscrisuri - CI a fratelui meu si adeverina de la serviciu in care erau mentionate perioadele in care a fost in somaj tehnic.

Bafta!

Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
Denisa Stanca, Avocat
Multumesc,
Daca doriti sa incercati doar aplicarea unui avertisment nu ar trebui sa achitati amenda.
Daca o achitati nu cred ca veti mai avea sanse sa va primiti banii inapoi...

Nu fond nu cred ca aveti sanse sa scapati de santiune in sensul anularii procesului verbal.
Doar daca ar fi vorba de vicii...si sa aveti noroc...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca doriti sa incercati doar aplicarea unui avertisment nu ar trebui sa achitati amenda.
Daca o achitati nu cred ca veti mai avea sanse sa va primiti banii inapoi...

Nu fond nu cred ca aveti sanse sa scapati de santiune in sensul anularii procesului verbal.
Doar daca ar fi vorba de vicii...si sa aveti noroc...

avocat Claudiu Lascoschi

Va puteti primi banii inapoi, insa foarte greu si dupa mult timp (trebuie sa depuneti cerere la administrratia financiara pentru a vi se restitui banii)

Alte discuții în legătură

Cine raspunde? dogarudobra dogarudobra sora mea a dat masina proprietate baiatului ei care a circulat fara rovinieta a primit in 2011, 3 amenzi pe care sora mea le-a platit in 2013 acum ... (vezi toată discuția)
amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita amenda rovinieta cristina1993 cristina1993 la inceputul lunii decembrie 2010 am fost sanctionat de un agent al CNADR pt ca am circulat fara rovinieta. am platit amenda si tariful de despagubire. la o ... (vezi toată discuția)