avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de superficie pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de superficie pe teren

Buna ziua. Am un teren pe care este construita o casa cu 3 camere, din care 2 au fost cumparate de unchiul meu , cu drept de superficie asupra terenului. Intrebarea mea este daca pot cere in instanta chirie pe terenul de sub camerele lui. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Amalia-Mihaela Carciuc , Avocat 13:15, 21 Februarie 2011
Dar de la cine au fost cumparate?este contract de vanzare/cumparare sau hotarare judecatoreasca?
In urma succesiunii, noi am avut cate o jumatate de camera din fiecare , jumatati pe care i le-am vandut unchiului pentru ca el avea celelalte jumatati , dar terenul care ii revenea in urma succesiunii era in alta parte, nu sub camerele respective, si el a vrut sa aiba 2 camere si ne-a dat in schimb terenul lui aflat intr-o parte a curtii unde nu era casa.
practic este un act de schimb facut la notar.
pai in situatia in care ati primit in schimb alt teren, nu prea aveti cum sa ii cererti chirie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si tin sa multumesc tuturor care vor avea rabdarea sa-mi citeasca si mie problema. vecina mea are casa cu acte de ... (vezi toată discuția)
Ajutor, poate ridica gard in mijlocul curtii? danapica danapica Buna ziua> Eu si sotul am devenit proprietari in urma vanzarii unei mostenirii(a bunicilor mei), teren si casa>La teren au fost 8 frati dintre care am ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)