avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... unde se poate introduce o actiune?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

unde se poate introduce o actiune?

In procesele referitoare la litigii de munca,se poate introduce actiune si intr'un alt oras decat cel al reclamantului,in conditiile in care partea parata are punct de lucru si in alte orase din tara?Concret,daca locuiesc in Ploiesti pot introduce actiune la Constanta intru'cat Petrom are punct de lucru si acolo?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 22 Februarie 2011
competenta teritoriala poate fi si facultativa, in ceea ce priveste intrebarea dvs,raspunsul este:NU.
Art. 284. codul muncii:
(1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul îsi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.
Competenţa teritorială stabilită în favoarea instanţei în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul, este o competenţă imperativă, exclusivă şi derogatorie de la dreptul comun.
In concluzie trebuie introdusa actiunea numai la Ploiesti?Nu toate instantele dau aceeasi rezolutie la aceleasi cauze:concret aceeasi cauza introdusa in instante diferite pe aceleasi drepturi au hotarari diferite.
Asa este .. practica judiciara este neunitara .. in litigiile de munca , este vorba despre o competenta teritoriala absoluta ...art.284 alin.2 C.mun. prevedeca, cererile referitoare la solutionarea conflictelor de munca se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul îsi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi mike250 mike250 Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi Conflictele de drepturi se solutioneza de catre instantele judecatoresti. (articolul 70 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)