avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

Buna ziua as vrea si eu sa m alamuresc asupra unei probleme, si anume, asupra PARTAJULUI, in situaztia in care sa produs divortul ,hotararrea e definitiva, dar nu sa facut partajul, situatia din acest punct de vedere ramanand ca atare, , adicxca tatal meu a plecat si a deecis sa nu aiba nici o pretentie, insa acest lucru stiu k imi trebuie in scris, DE aceea intreb care este cursul normal-legal , cand situatia este amiabila, ce trebuie sa fac sa inchei speta?Pretul partajului, documentele?Specific ca tatal meu este de acord sa cedeze partea lui in favoarea copiilor.....Cum pot rezolva cat mai simplu posibil?VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:45, 28 Februarie 2011
multumesc pentru raspuns, am sa ma documentez asupra acestui fapt.
Daca ambii parinti vor sa va vanda acestia pot aface un act de vanzare.
Daca doar unul doreste sa vanda acesta poate vinde doar
dupa ce parintii fac un partaj.
Instrainarea unei cote din imobil inseamna ca va da o cota parte ideala din imobil si nu acel imobil in materialitatea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament ocineanugeorgiana ocineanugeorgiana parintii mei au divortat acum 15 ani si in urma partajului apartamentul in care locuiau s a evaluat la 44 milioane vechi si tatalui meu ii reveneau 22 milioane ... (vezi toată discuția)
Pot cumpăra casa părinților? dacă da, e nevoie și de semnătura fratelui meu? gheorghisan gheorghisan Bună seara , as vrea să cumpăr casa părinților, părinți sunt divorțat. Un din părinți ar ramane in casa cu mn celălalt urmand sa primească ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)