avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum se amuza elevii pe seama profesorilor
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum se amuza elevii pe seama profesorilor

Nu stiu daca subiectul pe care doresc sa il postez este chiar o discutie la moda.Daca nu se va dovedi a fi asa ceva va rog sa il mutati.Iar daca nu este chiar un subiect, va rog sa-l stergeti.:)
Un grup de elevi dintr-o scoala existenta in orasul X, ( cel mai probabil un grup, si nu doar un singur elev), animati probabil fie de motivul razbunarii in urma unei note proaste, fie din teribilism, din amuzament, au inregistrat pe numele unei profesoare aflate in pragul pensionarii, un cont de facebook.La avatar i-au selectat o fotografie a unei actrite ( care arata foarte bine) , iar la informatii despre ea, au specificat ca in domeniul cartilor are ca preferinte o carte cu titlul,, kamasutra", la filme, printre altele,au specificat un film cu titlul ,,sex drive" , la preferinte muzicale,,eminem" si alti cantareti de gen.
In comparatie cu metodele de a-si sicana profesorii folosite de alte generatii de elevi , mai din vechime ( gen pus pioneze pe scaun sau lipici, etc) , aceasta metoda de a-si ridiculiza profesoara,si care le este la indemana, tinand cont ca orice elev are acces la un computer , este cu mult mai grava , aducand atingere imaginii acestei femei, chiar daca admitem ca orice adult care ar vedea asa ceva si-ar da seama ca este o gluma proasta doar.
Pana unde credeti ca vor merge acesti elevi care par din ce in ce mai de nestavilit? Probabil ca unii dintre acesti elevi nu au inca 14 ani impliniti , iar daca ar avea, nici nu vad ce masura apta a-i convinge ca au gresti, s-ar putea lua impotriva lor.Si nici nu stiu mai ales daca aceasta profesoara, care este un om foarte bun si bland, cu oricata amaraciune ar fi primit vestea ca detine un cont intr-o retea de socializare , ar dori ca acesti copii teribilisti sa sufere ceva.
Credeti ca educatia precara primita in familie a contribuit la guparea acestor elevi pentru a comite o fapta deloc inocenta, sau ca, oricat de calitativa ar fi educatia de acasa, tinand cont si de alti factori extrafamiliali, acesti elevi s-ar putea influenta unii pe ceilalti pentru a pune la cale si a realiza astfel fapte?
Pesonal, consider ingrijoratoare o asemenea fapta, desi s-au intamplat altele si mai grave si despre care am auzit, unde profesorii au fost batuti, amenintati , li s-au distrus masinile, etc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:14, 23 Februarie 2011
Sunt mai multe probleme care cauzeaza astfel de reactii ale unor tineri:
1.Educatia precara de acasa
2. Lipsa de timp a printilor ,concentrati mai mult in castigarea unor venituri care sa asigure familiei o existenta mai buna,decat in acordarea unei bune educatii.
3.Lipsa de cultura a familiilor din care provin.
4.Lipsa unei preocupari educationale corespunzatoare a unor dascali mai mult preocupati de meditatii si de proteste.
5.Selectia din invatamant,unde ajung profesori sau suplinitori,diferite persoane care nu au nimic comun cu aceasta meserie.
6.Lipsa unor actiuni de popularizare si prevenire ale organelor abilitate ale statului.
7.Lipsa unei educatii civile adecvate ca materie de studiu.
8.Lipsa colaborarii dintre scoala si familie.
9.Lipsa unor exemple demne de urmat pentru tanara generatie.
10.Lipsa unor manuale corespunzatoare de istorie si literatura.
11.Lipsa unor activitati extrascolare bazate bazate pe aptitudinile elevilor,organizate sub egida scolii.
12.Lipsa unui invatament adecvat,bazat pe aptitudini,pe criterii de selectie reale.
13.Influenta banului unor familii avute asupra procesului educational

Eu cred ca enumerarile pot continua mult si bine,acestea ,aparand doar la prima vedere.
Toate sau aproape toate au la baza lipsa unor factori sau elemente necesare procesului educational
Da, ati punctat foarte bine acesti factori si sunt de acord ca prezenta sau lipsa unora dintre ei pot conduce la asemena manifestari negative.
Personal, am sentimentul ca desi cei mai multi dintre elevi provin din familii organizate, fie mai instruiti, fie mai putin, insa fiecare dintre acestia ofera minimul necesar de educatie , si iau aceasta ca pe o regula.Sigur ca de la orice regula exista exceptii.Dintre factorii amintiti de dvs. eu cred ca o pondere considerabila o are influenta unora dintre elevi asupra celorlalti.Abilitatea unora de a-i convinge pe altii si a-i atrage in asemena actiuni.Acest factor mi se pare demn de luat in seama , alaturi de celelalte . Au parintii o posibilitate reala de s-si tine la distanta copiii atunci cand merg la scoala, de cei care au o reputatie mai proasta? Fiindca din cele constatate de mine este aproape imposibil.Sunt colegi de clasa si de scoala unii cu ceilalti , se intalnesc zi de zi ,se deplaseaza impreuna inspre si dinspre scoala, iar influentele negative sunt greu de prevenit. Am aflat cu stupoare ( fapt neconfirmat totusi) , ca pustoaica mea ,in varsta de 13 ani , se gasea intr-un grup de elevi care fumau , in timp ce niste persoane avizate , impreuna cu psihologul scolii, s-au deplasat in parc in vederea efectuarii unui sondaj privind consumul de etnobotanice .
Trebuie sa existe o supraveghere reala si de departe pentru a nu-i crea copilului traume sau impresia de parinti posesivi.
Aceasta ,de multe ori,se poate realiza prin diferiti interpusi(prieteni,cunoscuti ,vecini,rude),care trec "intamplator" prin locurile frecventate de ei.
Uneori,dar nu abuziv,se poate institui un complex de stimulente.etc.
Daca exista o preocupare,in limita timpului ,exista si modalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la ora de educatie fizica .. si cine plateste? loressa loressa O eleva de liceu a ramas fara un dinte si alti doi i-au fost stirbiti in sala de sport in timpul orei de educatie fizica. Impactul s-a produs ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu profesorii la scoala pe motiv ca eleva are parul vopsit Laurentiuv Laurentiuv Fata mea are parul vopsit ( suvite blonde) si unii profesori o ameninta cu excluderea de la ore daca nu se vopseste la loc in culoarea naturala. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoli avocat33 avocat33 nu se poate propune un proiect de lege pentru elevii care se fac vinovati de infr de lovirea si alte violente,vatamarea corporala,furtul, in scoli prin care ... (vezi toată discuția)