avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolare casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolare casa scarii

buna seara, am si eu o nelamurire: doresc izolarea peretului de la bucatarie pe casa scarii. am depus o cere la asociatie spre aprobare ca sa nu am probleme cu locatarii dar a fost respinsa. va rog sa imi spuneti si mie daca exista o lege care imi interzice izolarea peretelui pe partea cu casa scarii sau este pur si simplu un moft al asociatiei care este condusa de niste oameni foarte in varsta. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radud62 , utilizator 13:10, 17 Mai 2008
Potrivit Legii nr. 230/2007 privind asociatia de proprietari, (Art. 11)- Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.
Trebuie vazut daca ceea ce doriti sa faceti dv se incadreaza in prevederile art. 12 care arata ca Zidurile dintre apartamentele sau spaţiile alăturate, care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii şi din proprietatea comună, pot fi reamplasate prin acordul dintre proprietarii apartamentelor sau spaţiilor respective, pe baza autorizaţiei de modificare a construcţiei, eliberată de autoritatea publică locală şi cu înştiinţarea asociaţiei. Zidurile dintre apartamente sau spaţii şi proprietatea comună care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, în baza hotărârii majorităţii proprietarilor şi a autorizaţiei de modificare a construcţiei, eliberată de autoritatea publică locală.
Oricum, nici un proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.
Daca cu rea-credinta asociatia se opune izolarii peretului scarii pe partea solicitata de dv. puteti obtine hotarire judecatoreasca care sa oblige asociatia sa va permita sa faceti aceasta lucrare.
apartamentul este izolat si pe exterior, am centrala proprie, iar datorita faptului ca stau la parter si usile de la intrare sunt foarte proaste, pe scara este foarte frig, de aceea vreau izolarea peretelui.
LEGEA NR..50( r2) din 29.07.91 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii a fost modificata astfel:
- prin LEGEA NR. 117/ 02.05.2007 ( in vigoare la 10.05.2007) pentru modificarea art . 11 aliniatul 1 ,litera b)
s-a aprobat : ARTICOL UNIC : La articolul 11 al.1 din LEGEA NR. 50/91 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii republicata in Monitorul Oficial p.1 nr. 933/13.oct.2004 cu modificarile si completarile ulterioare , litera b) se modifica si va avea urmatorul cuorins :
,,b) reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara ,daca se pastreza forma , dimensiunile golurilor si tamplariei , inclusiv in situatia in care se schimba materialele din care sunt realizate respectivele licrari, cu exceptia cladirilor declarate monumente istorice ,in conditiile legii ".
Asadar , legiuitorul a urmarit prin aceasta sa elimine BIROCRATIA.
Izolarea peretelui poate fi facuta daca se respecta prevederile de mai sus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament bianca79000 bianca79000 Buna ziua Caut raspunsuri aici pentru ca am gasit rezolvari foarte bune la alte probleme.As dori sa sparg un perete in apartament care nu este de ... (vezi toată discuția)