avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitul auto,scutit sau de platit.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitul auto,scutit sau de platit.

Buna ziua,
Am o mare nedumerire.Conform legii 448/2006 as fi scutit de la plata impozitului auto fiind persoana cu handicap grav sau accentuat.Am fost la primarie si cei de acolo mi-au spus ca doar persoanele cu handicap locomotor sunt scutite impozitului auto conform art.262 Scutiri din codul fiscal.
Va rog foarte mult daca mi-ati putea da un raspuns:sunt scutit de la plata impozitului avand in vedere ca Legea 448/2006 face referire la persoanele cu handicap grav sau accentuat in timp ce Codul fiscal spune de persoanele cu handicap locomotor.Ce pot face?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: fireman_mil , utilizator 22:13, 8 Februarie 2014
Codul fiscal este cel aplicat.....
Deci sa inteleg ca daca in lege este precizat ceva si in codul fiscal altceva,codul fiscal incalca legea organica si aplicabilitate are codul fiscal?
Asa lacte normative dau alesii nostrii.Noi trebuie sa le aplicam...
Avem totusi o potita, sa actionam in judecata, de care de cele mai multe ori ne lipsim, ceace este in beneficiul lor.
Rog sa intelegeti ca raspunsul solicitat nu poate fi dat decat in baza legilor, iar discutiile privitoare la acestea, nu aduc beneficii nimanui...
Apropo, avand handicap grav si accentuat, conduceti autoturismul ????
Aveti autoturism echipat pentru a fi condus de persoane cu dizabilitati fizice ?
Aveti carnet de conducere ???
Daca raspunsul este afirmativ la toate aceste trei intrebari, faceti o plangere la primarie !
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
ContSters178043, utilizator
Sunt pesoana cu handicap gradul II ( accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( inlocuire valvulara aortica cu o proteza).
La toate cele 3 intrebari raspunsul este afirmativ,am permis si conduc autoturismul.Conform legeii 448/2006 Art. 24. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;

Am fost si am vorbit cu avocatul poporului si mi-a spus ca este o discriminare ce scrie in codul fiscal si se incalca legea 448.Cred ca nu mai ramane decat sa dau statul in judecata.Cu cei de la primarie am vorbit, cu seful de la taxe si impozite si mi-a spus ca ei codul fiscal il aplica,iar ART. 262 din Codul Fiscal
Scutiri
Taxa asupra mijloacelor de transport nu se aplică pentru:
a) autoturismele, motocicletele cu ataş şi mototriciclurile care aparţin persoanelor cu handicap locomotor şi care sunt adaptate handicapului acestora
;
Cred ca in ultima instanta nu-mi ramane decat procesul.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Cocainaa, utilizator
Impozit se plateste si la vehiculul special preparat pentru transportului persoanelor cu dizabilitati , desi taxa de mediu este zero.
O aberatie legisllativa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe pt. persoana cu handicap Cocainaa Cocainaa Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( ... (vezi toată discuția)
Impozitare si taxa auto - persoana cu handicap vitan_diana vitan_diana Sunt persoana cu handicap de vedere accentuat, nedetinatoare de permis auto. Dorim sa ne achizitionam un autoturism, autoturism ce dorim sa il inmatriculam pe ... (vezi toată discuția)
La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)