avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul diurna

Am urmatoarea situatie. La nivelul societatii, prin procedura interna, se stabileste ca diurna pentru deplasari interne este in suma de 32,5 leizi. Un salariat care a fost in deplasare interna 3 zile mi-a adus bonuri pe care apar alimente consumate in deplasare in valoare de 80 lei. Mentionez ca aceste bonuri au fost achitate de angajat cu cardul pe care il are de la firma pentru plata cheltuieli deplasare.

Intrucat diurna totala la care are dreptul are valoare de 97,5 lei (32,5 lei * 3 zile), si el mi-a adus bonuri cu alimente consumate in valoare de 80 lei, as putea sa ii acord doar diferenta de 7,5 lei (97,5 lei- 80 lei) ca rest de diurna ? Cum este corect sa procedez?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: bri77 , utilizator 20:30, 25 Februarie 2011
Angajatul nu trebuie sa justifice diurna, avand in vedere ca a folosit cardul firmei i se mai plateste doar diferenta. Diferenta este 17.5 lei.
persoana fizica autorizata are dreptul la deducerea diurnei de deplasare?
da, are dreptul.
Cod Fiscal:
ART. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
c) suma cheltuielilor cu indemnizaţia plătită pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice;
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
bri77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m. ºofer pe comunitate cri5tian cri5tian Bună ziua. Am avut o experienţă foarte neplăcută cu un angajator din RO (o ţeapă mai exact). Acum sunt în căutarea unui nou loc de muncă ... (vezi toată discuția)
Acordarea diurnelor. Teracsro Teracsro Buna ziua. Nelamurirea mea este legata de conditile in care se acorda sau nu diurna unui angajat la o firma privata. De exemplu : Eu sunt sofer la aceasta ... (vezi toată discuția)
Diurna interval interval Fiul meu lucreaza la o societate comerciala si face dese deplasari in tara. La fiecare decont trebuie sa depuna - chitanta de cazare - mi se pare normal - ... (vezi toată discuția)