avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma de consultanta juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma de consultanta juridica

Vreau sa-mi faca o firma de consultanta juridica, imi pute-ti spune pasii care trebuie sa-i urmez si cam ce suma estimativ mi-ar trebui sa-mi pot deschide acesta firma.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:27, 24 Februarie 2011
Am inteles ..dar eu vreau sa fac exact ca avocatii, dar un pic schimbat , adica doar cu consilieri juridici, le ofer un pachet de consultanta firmelor
Poti sa faci o asociere profesionala conform Legii nr. 514/2003 din 28/11/2003 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 867 din 05/12/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
avloredanastanica a scris:
Poti sa faci o asociere profesionala conform Legii nr. 514/2003

Asociatia respectiva ar avea scop nepatrimonial, la ce ar servi in contextul dat?

boggieuk a scris:
Am inteles ..dar eu vreau sa fac exact ca avocatii, dar un pic schimbat , adica doar cu consilieri juridici, le ofer un pachet de consultanta firmelor

Nu contest justetea sau oportunitatea intentiei dvs, dar ea contravine prevederilor actuale ale legii. Statutul juridic al consilierul juridic este acela de a fi doar in serviciul angajatului sau, pe cand avocatul ofera consultanta fara limitare. Nici eu nu sunt de acord cu ideea, dar asta e realitatea.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Bellatrix, utilizator
in baza legii existente in Romania astazi, nu exista o varianta alternativa ptr servicii juridice oferite sub forma practicarii avocaturii (ma refer la servicii efectuate sub forma de business).

puteti face firma de consultanta in afaceri si lucrati in acest mod, fiind o varianta ideala pentru consultanta. in caz de litigii, va trebui sa existe un mandat / delegatie intre dvs (persoana fizica / cons juridic) si client, cu dezavantajul ca onorariul dvs nu va fi recunoscut ca si cheltuiala de judecata precum si citeva mici "sicane procedurale" in sensul ca va fi nevoie de semnatura / stampila clientului pe anumite acte procedurale (pe care insa avocatul le poate semna singur in baza delegatiei avocatiale).

asa am facut si eu inainte de a deveni avocat :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia Îccj (complet ril) nr. 15/2015 ContSters46578 ContSters46578 Prin Decizia nr. 15/2015, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii și a constatat că \"fapta unei persoane care exercită activități ... (vezi toată discuția)
Infiintare societati comerciale ddmn ddmn buna ziua, vreau sa infiintez o firma care va avea a obiect de activitate " infiintare firme " , dar nu stiu ce acte imi sunt necesare pentru a prezenta ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic- cim? cristina_vilceanu cristina_vilceanu Buna ziua! Sunt consilier juridic dar am inceput o colaborare cu un cabinet de avocatura si v-as ruga sa-mi dati o solutie pentru a-mi putea desfasura ... (vezi toată discuția)