avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... S.O.S.interdictie de intrare in casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

S.O.S.interdictie de intrare in casa

buna seara am si eu o rugaminte cine ma poate ajuta cu sfaturi despre ceeace are facut mama mea deorece vrea sa obtina o interdictie de intrare in casa a fratelui meu care are 24 ani in prezent mama munceste in strainatate iar la plecare l-a lasat pe fratele meu de 24 ani sa locuiasca in apartamentul proprietate al mamei dar acesta in lipsa ei a inceput sa vanda tot de prin casa.acum mama s-a hotarat sa-l dea afara dar nu poate deorece el insista sa intre si mereu se cearta cu ea.luna viitoare merge in tara si vrea sa faca in asa fel incat sa-l scoata din casa sa poata sta linistita.va rog ajutati-ma cu sfaturi ce trebuie sa faca .multumesc
Cel mai recent răspuns: SPIREA , utilizator 12:04, 24 Februarie 2011
Nu este vorba de o interdictie de a intra in casa.
Fratele trebuie evacuat de urgenta.
Daca exista probe este posibil asa ceva pe cale de ordonanta presedintiala.
In cazul in care fratele nu are domiciliul la adresa respectiva sau nu este parte a contractului de proprietate al apartamentului,situatia este simpla!
In cazul in care nu vrea sa paraseasca de buna voie imobilul se apeleaza la politie care emite un ordin de restrictie impreuna cu o sanctiune contraventionala,mamei D-voastra neramanandu-i decat sa schimbe butucul de la intrarea in apartament.Daca depune si plangere pentru bunurile vandute sau ce lipsesc din imobil fara acordul Dumneaei,fratele poate fi acuzat de abuz de incredere si chiar furt,sanctiunea putand fi chiar incadrarea penala.
Asta este cel mai fericit si simplu mod de a rezolva problema in cazul in care lucrurile stau asa.
Daca insa fratele are mutatie sau domiciliul la aceiasi adresa cu a mamei lucrurile se complica.Trebui deschisa o actiune judecatoreasca prin care se solicita scoaterea din spatiu iar in cazul in care el reprezinta si parte a unui contract de proprietate(coproprietar) lucrurile devin si mai dificile deci....de durata si costisitoare.
Pacat ca pe lumea asta a face bine,mai inseamana uneori si ati face rau!:">
Succes.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
SPIREA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai ... cyp80myr cyp80myr Bună ziua! Mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai sunt în viață! După moartea bunicului meu(2005), bunica împreună cu fratele i-au cedat mamei ... (vezi toată discuția)
Lucruri personale aflate in locuinta prietenului meu aio aio Buna ziua. Am urmatoarea problema: in perioada 2007-2010 am locuit in concubinaj cu prietenul meu, in garsoniera proprietate a acestuia. Dupa 2010 m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Interdictie domiciliu (frate) Pătru Iuliana Pătru Iuliana Bună ziua, Am nevoie de ajutorul dvs., anul trecut tatăl meu în vârstă de 86 ani a decedat, lăsându-ne mie și soțului meu casa bătrânească ... (vezi toată discuția)