avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inregistrarea audio este proba?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

inregistrarea audio este proba?

Buna ziua ! Am fost le ITM si am depud o sesizare. Cineva m-a sfatuit sa merg la patron si sa cer in scris ca nu au de lucru pentru mine. M-a sunat contabila sa-mi spuna ca nu poate sa-mi dea in scris ca nu au nevoie de mine, sa stau linistita ca nu-mi desface contractul deoarece sunt insarcinata. Nu au comenzi ,deci sa stau acasa fara bani pentru ca momentan asta este situatia. Am inregistrat pe telefon tot ce mi-a spus . Credeti ca-mi foloseste la ceva? Va multumesc
E nevoie de CONSIMTAMANTUL expres si neechivoc al persoanelor vizate.
Problema este cu L51/91. Se pare ca orice tip de interceptare a comunicarilor de orice fel, fara mandat, constituie infractiune - art. 20
La fel si art 19 - detinerea, confectionarea sau folosirea ilegala de mijloace specifice de interceptare a comunicatiilor.
Deci limitati-va la video!
Si daca trec 2 surdo-muti prin magazin si va acuza de interceptare ilegala?
Din legea respectiva nu se poate desprinde nevoia de consimtamant, iar interceptarea convorbirilor este diferita de inregistrari facute in scopul de protectie...
u.b.i.k. a scris:

matahachiro a scris:

nici o inregistrare audio-video facuta in afara procedurii penale si fara expertiza aferenta a INEC nu poate fi folosita in instanta. Iar INEC nu face expertize ptr inregistrari facute cu altceva decit cu aparatura certificata si detinuta exclusiv de catre Parchet / SRI.


Pe ce va bazati cand scrieti ca inregistrarile nu sunt mijloace de proba? Pe un Cod de pr. civ. vechi de 100 de ani? Pe restrictiile impuse NUMAI autoritatilor judiciare pentru a impiedica excesul de putere?
Oy-Gevalt! :confused:
Am mai scris de cateva zeci de ori pe acest forum (si m-am cam saturat sa tot repet asta) ca ORICE inregistrare care a fost facuta FARA ca prin ea sau in legatura cu ea sa fi fost savarsita vreo fapta ILICITA poate fi folosita ORICAND in cadrul ORICARUI proces pentru a proba fapte sau imprejurari care ajuta la lamurirea cauzei.
DE CE sa nu poata fi SMS-urile mijloace de proba? (probele sunt faptele sau imprejurarile).

Poate aduceti si ceva jurisprudenta!
Gasiti jurisprudenta de gen in toate bibliotecile jurudice... nu cred ca e usor sa puna omul vreo 5 hotarari aici...
Niste enumerari sau cateva link-uri isi gaseau locul.

Editat de moderator simonette12-am rugamintea sa numai citati in intregime mesajul anterior cata vreme raspundeti in continuarea acestuia si va aflati pe aceeasi pagina de postare ( pct.2.6 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica audio,important! Sonji Sonji [b]Mijloc de proba inregistrarile audio-telefonice[/b]. Daca acele inregistrari au fost trecute pe un cd sau un memory-stick si nu sunt pe suport original, in ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)