avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

Impotriva SC X s-a formulat o cerere de declansare a procedurii insolventei. Contestatia formulata tardiv. Se poate dovedi ca suma/ creanta pentru a carei nepata s-a solicitat declansarea procedurii nu este certa lichida si exigibila, existand doua litigii pe rol, dintre care unul are ca obiect somatie de plata introdusa de creditoare tocmai pentru suma reprezentand creanta invocata si in cererea de deschidere a procedurii insolventei. De asemenea unitatea face dovada ca nu se afla in incetare de plati. In conditiile in care contestatia debitorului este formulata tardiv, in afara termenului de 10 zile, ce solutie va putea prnunta instanta? #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:14, 17 Mai 2008
Poate judecatorul v-a tine cont de contestatia d-voastra depusa tarziu??Vedeti art. 33 alin 6
"(6) Dacă debitorul nu contestă, în termenul prevăzut la alin. (2), că ar fi în stare de insolvenţă şi îşi
exprimă intenţia de a-şi reorganiza activitatea, judecătorul-sindic va da o sentinţă de deschidere a
procedurii generale. În cazul în care, din declaraţia debitorului, făcută până la data pronunţării sentinţei,
rezultă că acesta se încadrează în una dintre categoriile prevăzute la art. 1 alin. (2) sau a mai beneficiat
de reorganizare în ultimii 5 ani anteriori deschiderii procedurii, judecătorul-sindic va pronunţa o sentinţă de
deschidere a procedurii simplificate."
Multumesc. Problema este ca debitorul nu este in stare de insolventa. De fapt, intrebarea este: daca am formulat tardiv contestatia, ma mai pot apara? Ce poate pronunta instanta pe fond? Pun aceasta intrebare intrucat creanta in discutie NU este certa lichida si exigibila, fapt constatat printr-o sentinta judecatoreasca. Deci in masura in care instanta nu tine cont de contestatia formulata tardiv, va tine sau nu seama de sentinta mentionata anterior? Practic, in situatia anterior prezentata, instanta declarand starea de insolventa ar declara-o pentru o creanta care nu este certa, deci nu mai sunt indeplinite conditiile cerute de legea 86. #-o
Creanta nefiind certa , lichida si exigibila deci neandeplinind conditiile prevazute de legea 86 si daca unitatea face dovada ca nu se afla in incetare de plati, logic ca judecatorul v-a respinge cererea. Mai este o varianta faci recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)