avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata taxa judiciara de timbru

Unde trebuie sa platesc taxa judiciara de timbru? Procesul - insolventa se judeca la tribunalul Brasov, iar sediul social al societatii creditoare la Alba? Platesc taxa in contul consiliului local Brasov sau Alba?
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
AnnaM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:03, 25 Februarie 2011
taxa de timbru se achita la sediul debitorului respectivei taxe, adica la sediul creditorului - in cazul dvs veti achita in contul Primariei Alba.
Cu respect d-le avocat mathachiro, dar, mai are cineva vreo parere? Am intrebat un grefier si mi-a spus ca trebuie sa platesc la Brasov.......un cj mi-a spus la fel, sa platesc in contul consiliului local Brasov
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
AnnaM, utilizator
Atunci cititi legea 146/1997 si ati rezolvat problema.
Aveti dreptate, am citit legea si aveti dreptate.
Art. 19 din legea 146/1997 prevede clar.
Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti se platesc in numerar, prin virament sau in sistem on-line, in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal debitorul.
Ce nu inteleg este ca am intrebat f multe persoane cu experienta in domeniul juridic si toti mi-au spus exact contrariul si nu pot sa imi explic de ce?
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
AnnaM, utilizator
Exista juristi buni si juristi mai putin buni. Ca in orice alta meserie :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar cioarec carmen cioarec carmen Unde se plăteşte taxa de timbru judiciar în cazul somaţiei de plată dacă debitorul are sediul în Bucureşti şi creditorul are sediul în Galaţi. Este ... (vezi toată discuția)
Cerere admitere a creantelor Coman2010 Coman2010 Daca aveti amabilitatea sa imi mai clarificati cateva nelamuriri: -unde se achita acea taxa judiciara de timbru (120 lei)?si daca ea poate fi considerata ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ENGFULL ENGFULL unde se plateste taxa judiciara de timbru? ( pers jd) acum vreo 2 saptamani am platit taxa la trezorerie , acum am inteles ca de la 1 mai se palteste la ... (vezi toată discuția)