avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

taxa timbru judiciar

Unde se plăteşte taxa de timbru judiciar în cazul somaţiei de plată dacă debitorul are sediul în Bucureşti şi creditorul are sediul în Galaţi.
Este la fel şi în cazul pretenţiilor ?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:07, 22 Martie 2011
taxa de timbru se plateste in mun. bucuresti in locul unde se deschise procesul, in cazul dvs sediul debitorului este in bucuresti.
Legea 146/1997:

Art. 19. - Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti se plătesc în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau, după caz, sediul fiscal debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti pot fi plătite şi prin unităţi bancare în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale, costurile operaţiunilor de transfer fiind în sarcina debitorului taxei.

Prin debitor se intelege persoana in sarcina careia este achitarea taxei judiciare de timbru.
In cazul in care creditorul are sediul în Galaţi, veti plati taxa de timbru in Galaţi.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe onorariile avocatilor alexgrigoriu alexgrigoriu Conform ultimei modificari a legii taxelor de timbru, impozitul pe onorariile avocatilor ar trebui varsat la bugetul local. \"Art. 19 Taxele judiciare de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters271005 ContSters271005 Buna dimineata.Se poate plati taxa judiciara de timbru in judetul de domiciliu, daca procesul in cauza se judeca inr-un alt judet, mai indepartat??? (vezi toată discuția)
Unde se plateste taxa judiciara de timbru? simonik2011 simonik2011 Se poate platii taxa de timbru la primaria unei comune daca procesul are loc la tribunal, sau trebuie platita la primaria orasului unde are loc procesul? (vezi toată discuția)