avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Asociatie familiala - restante la plata contributiilor ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Asociatie familiala - restante la plata contributiilor sociale

am realizat venituri in cadrul unei asociatii familialetimp de 3 ani in primul an 1000 lei in anul2 1400 si respectiv 1400;la sanatate mi a venit sa platesc 1000 de lei plus penalitati1400. sa ma astept si de la casa de pensii sa mi vina?E corect sa trebuasca sa platesc la asigurari mai mult decat am castigat?care e suma cea mai mica care as putea sa o platesc la casa de pensii
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 18:21, 24 Februarie 2011
Am impresia ca decizia despre care vorbiti contine contributiile de sanatate neplatite pe ultimii 5 ani, asa ca este bine sa clarificati direct cu emitentul. Puteti sa va asteptati si la o amenda in momentul in care va prezentati la casa de pensii in vederea luarii in evidenta, insa partea buna este ca la ei nu se calculeaza contributiile retroactiv...
Atticus, la pensii e la fel ca la sanatate; legea 19 / 2000 prevedea obligativitatea contributiei la pensii daca aveai venituri ca PFA. La pensii insa din 2008 parca venitul asigurat poate fi orice suma (10 ron asigurat, platesti 3 ron / luna) ... Depinde cand a fost infiintata AF. Daca cumva a fost infiintata inainte de 2008 ghinion, venitul asigurat se poate sa fie 318 pe toate lunile (de la infiintare pina in decembrie 2010). Daca AF-ul a fost infiintat dupa 2008 se poate merge pe orice venit asigurat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa - neclaritati Mari_G Mari_G Buna ziua, va rog din suflet sa imi dati o sugestie in privinta contributiilor deoarece, sincera sa fiu, nu mai inteleg atatea modificari... Am un PFA din ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)