avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in timpul casatoriei

Se poate face partajul in timpul casatoriei si pentru ce motive?
Cu multumiri, Alexandru.
Cel mai recent răspuns: giulieta , utilizator 11:25, 18 Mai 2008
Nu, nu ati fost informat gresit. Cererea de divort se depune personal iar reclamantul trebuie sa fie prezent la fiecare termen.
"Daca la termenul de judecata in prima instanta reclamantul lipseste nejustificat si se infatiseaza numai paratul, cererea va fi respinsa ca nesustinuta" (art 616 Cod procedura civila)

Si, ca orice regula, are si exceptii:
Art. 614. - În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie sau are reşedinţa în străinătate; în aceste cazuri, părţile se vor putea înfăţişa prin mandatar
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2008
romascanu, moderator
Cererea de divort se depune doar personal. Avand insa situatia dvs. procesul poate fi urgentat putin si se poate termina in 2-3 termene de judecata, daca sotia nu este de acord sau intr-un termen, daca doriti sa divortati din culpa comuna si va intelegeti pe toate capetele de cerere. Important este sa aveti in sala un martor comun, iar judecatorul sa doreasca audierea acestuia al primul termen de judecata. Un avocat v-ar ajuta foarte mult ca sa terminati rapid si elegant acest proces de divort.
Partajul in timpul casatoriei este exclus in situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finalizare divort prin partaj crystyna2000 crystyna2000 se poate considera un divort finalizat in conditiile in care partajul nu s-a efectuat inca? se poate recasatori una din partile implicate ?Daca da, cum va ... (vezi toată discuția)
Partaj inainte de divort elnyy elnyy Sotul meu a facut o delapidare de 30.000 lei si un imprumut f mare la o banca , folosindu-se de semnatura mea, falsificand-o. As dori sa fac partajul ... (vezi toată discuția)
Partaj inainte de divort cristi70 cristi70 Buna ziua, Stia cineva daca se poate face partajul inainte de divort? Se merge la judecator pentru lucrul asta? Se mai poate schimba ceva dupa? Stiam ca ... (vezi toată discuția)