avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... calitatea studiilor
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

calitatea studiilor

Am intalnit o tanara licentiata in stiinte administrative care era convinsa ca a terminat facultatea de drept administrativ si dorea sa se angajeze pe un post de consilier juridic. A afirmat cu seninatate ca materiile pe care le-a studiat ea la drept administrativ difereau foarte putin de ceea ce studiau colegii de la ...... tineti-va bine..... drept juridic. N-am stiut daca sa rad sau sa plang.. Nu vreau sa par condescendenta, dar sa faci o facultate si sa nu stii ce ai terminat, mi se pare ca e grav.
Am postat acest comentariu pentru ca am vazut mai multi absolventi de stiinte administrative care se cred in inocenta lor juristi.
Cel mai recent răspuns: ContSters172400 , utilizator 12:50, 28 Februarie 2011
Absolventii unei facultati de stiinte administrative nu sunt,potrivit legii,absolventi ai unei facultati de drept,deci nu sunt juristi.
ma credeti sau nu eu am intalnit persoane care au terminat facultatea de drept si chiar cu 9-10 la licenta si nu stiau caile de atac ordinare.
si aca stai la discutii cu ei sunt chiar convinsi ca au invatat in facultate.
nu e neaparat vina lor ci a profesorilor care pentru 50 euro ii treceau examenul.
si ne miram ca ne e din ce in ce mai greu insa tocmai acestia de care vorbeam mai sus au curaj si relatii si ajung in functii de conducere .
pacat ,mare pacat.
Poate ar fi fost mai nimerit ca titlul acestui subiect sa fie "calitatea studiului" si ma refer aici la studiul individual. Eu cred ca ceea ce conteaza cel mai tare este dorinta si capacitatea fiecarui student de a asimila informatia, indiferent daca urmeaza cursurile la stat sau la particulara si indiferent de forma de invatamant (zi,FR,ID). Dreptul, s-o recunoastem, poate fi invatat si numai din carti pana la un nivel multumitor insa pentru intelegerea anumitor notiuni si pentru dezvoltarea tehnicilor si aptitudinilor specifice, rolul profesorului este determinant. Nu mai punem la socoteala amprenta pe care geniul si personalitatea adevaratilor dascali o lasa asupra studentilor. Din pacate sunt unii absolventi de drept atat de la particulare cat si de la stat care nici ei nu stiu de ce au facut facultatea asta si al caror nivel de pregatire la final este in cel mai bun caz mediocru. Cu toate acestea lumea se incapataneaza sa creada ca numai la stat se face carte (vezi anunturile de genul :"caut avocat stagiar absolvent Univ. Buc." si altele).
Eu am terminat la o particulara si la unul dintre interviurile la care m-am prezentat in cautarea unui indrumator au fost si doi absolventi de la stat. Unii dintre acestia nu auzisera de praeterintentie sau de sezina si nu puteau face diferenta intre comodat si locatiune. In schimb se laudau cu note mari la licenta si cu diploma de absolvire la zi, la stat. In concluzie: orice padure are uscaturile ei.
Din cate stiu eu facultatea de administratie are 3 ani, deci dupa unii absolventi aceasta facultate ar fi o scurtatura in cariera de jurist:)). E clar cate cunostinte de drept au daca nici macar nu stiu ce se face intr-o facultate de drept si ce inseamna sa fii jurist.
Cat despre aceasta diferenta intre UB si resutul facultatilor mi se pare total irelevanta, odata ce s-a trecut de examenul de admitere in barou prin forte proprii inseamna ca toti sunt egali. Un cabinet respectabil face un interviu serios pt a angaja un absolvent fara sa tina cont de facultate sau note (care la urma urmei nu reflecta in niciun fel cunostintele absolventului), mi se pare o superficialitate acest criteriu si o aroganta teribila.
Si da, profesorii isi lasa amprenta asupra studentilor, acestia le trezesc pasiunea pt o anumita materie si ii motiveaza sa invete, tot respectul meu pt marii profesori in drept care pe langa zecile de generatii, m-au indrumat si pe mine si ma indruma in continuare=D>.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator
Inainte de a rade (:O ???? ) de absolventii de AP, ar tb sa invatam limba romana. Altfel, un absolvent de Drept va scrie urmatoarele:"acestia le trezeste pasiunea pt o anumita materie si ii motiveaza sa invete, tot respectul meu pt marii profesori in drept care pe langa zecile de generatii, m-au indrumat si pe mine si ma indruma in continuare".

Mi se pare totusi deplasat acest dialog, sa nu mai zic de topic.

Alte discuții în legătură

Job in domeniul juridic catalyna_pavel catalyna_pavel Cum pot obtine un job in cadrul unui cabinet/societati de avocatura? Mentionez ca sunt studenta la Drept, anul 2 (a doua facultate) si imi doresc foarte mult ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Sfat legat de masterat amitza amitza as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!! sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma ... (vezi toată discuția)