avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contestatie raport evaluare performante functionari ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contestatie raport evaluare performante functionari publici

va rog, nu am gasit pe forum discutii cu privire la contestatia pe care persoana evaluata o poate face, asadar va rog un sfat.
situatia este urmatoarea:
am depus ,,evaluatorului ,, comentariile functionarului public '' avand in vedere ca etapa interviu nu a avut loc, evaluatorul refuzand ''elegant'' .
dupa completarea Raportului de evaluare, Evaluatorul mi-a prezentat documentul pentru a-l semna, fara a-mi da posibilitatea de a-mi exprima opiniile conform art. 114 lit. a) din HG nr. 611 referitoare la parcurgerea etapei interviului.
Or, in ceea ce ma priveste, am fost privata de acest drept, desi am solicitat verbal si in mod insistent Evaluatorului sa purtam o discutie in care sa imi exprim opinia fata de Raportul de evaluare, avand in vedere ca opinia subsemnatei este una diferita cu privire la notarea criteriilor de performanta utilizate in evaluare.
Raspunsul Evaluatorului a fost acela ca in Raportul de evaluare exista sectiunea “Comentariile functionarului public evaluat” si ca pot face orice comentariu doresc sau orice contestatie, legea permitandu-mi acest lucru.
observand sectiunea “Consemnarile functionarului public evaluat” existenta in Raportul de evaluare, consider ca (dincolo de faptul incalcarii unui drept al subsemnatei stabilit prin reglementari legale, acela de a participa la interviu) este absurd sa mi se indice sa fac comentarii pe doua randuri cu privire la modul de evaluare, care, astfel cum rezulta si din HG nr. 611, este unul complex si avand la baza o activitate la fel de complexa.
opinia diferita a subsemnatei asupra modului de evaluare si aplicare a criteriilor de performanta ar fi trebuit discutata si consemnata, in mod obligatoriu, de catre Evaluator in cadrul discutiei pe care legiuitorul o numeste interviu.
Un alt element care, evident, nu a fost avut in vedere la evaluare subsemnatei este acela al performantelor profesionale ale angajatilor aflati in subordinea mea, performante care se reflecta implicit in activitatea pe care o desfasor ca si coordonator al acestora. Concret, cu ocazia evaluarii personalului din subordinea mea si a completarii rapoartelor de evaluare ale acestuia, se poate observa un grad ridicat de evolutie profesionala, ceea ce trebuie sa conduca la o evaluare cel putin la nivelul stabilit in urma evaluarii personalului din subordine.
am solicitat reanalizarea si reevaluarea activitatii desfasurate de catre subsemnata in cadrul ..............pe parcursul anului 2010, cu parcurgerea etapelor obligatorii prevazute de HG nr. 611, precum si reanalizarea obiectiva si aplicarea in mod corect a criteriilor de performanta utilizate in evaluarea subsemnatei.
am prezentat tabelar cele 19 criterii din rap de evaluare de exemplu:
Nr. crt. Criteriile de performanta utilizate in evaluare Comentarii
19. Competenta in gestionarea resurselor alocate Nu s-au inregistrat prejudicii materiale si financiare de natura distrugeri ale obiectelor de inventar, decontari nejustificate de posta, transport, judecata, etc.


raspuns evaluator:
sustinerile dvs in cf cu care nu s-ar fi respectat etapele legale obligatorii ale proced de evaluare sunt totalne intemeiate, semnificatia pe care legiuitorul o acorda interviului a fost respectata deoarece vi s-au adus la cunostiinta consemnarile rap de evaluare, asa dar definitia interviului este clara .interviul nu presupune o discutie in contradictoriu ci doar aducerea la cunostiinta functionarului p evaluat a consemnarilor facute de evaluator, semnarea si datarea.
pentru ipoteza mea legea reglemnteaza o alta procedura , formularea comentariilor la rap de evaluare, procedura respectata prin faptul ca vi s-a indicat posibilitatea de a face uz de ea.argumentul ca sectiune acordata comentariilor este redusa si de accea nu a-ti utilizat-o, nu reprezinta un argument valid, deoarece se puteau atasa mai multe file care sa reprezinte anexe la rap de evaluare, sensul pe care il atribuiti interviului este eronat si vadind necunoasterea legii.
referitor argumentul gradul ridicat de evolutie prof al subordonatilor este neintemeiat :
1.eval este individuala nu este conditionata de evaluarile altor persoane, nefiin in raport de cauzalitate cu cele a altor functionari
2.legea nu stab vreo alta relatie,ci, pentru ipoteza persoanelor de conducere,instituie norme speciale, prin reglem altor criterii decat cele cu functie de executie
3. evaluatorul nu este indreptatit sa se raporteze la performantele personalului de executie pt stabilirea calificativului dvs.
4. cerintele profesinale fifera in functie de postul ocupat
calificativu acordat reflecta aprecierile evaluatorulu ce corespund realitatii dvs, dvs neprezentand argumente reale sau dovezi care sa rastoarne cele consemnate in cuprinsul actului contestat.

va multumesc pentru rabdare si astept un un raspuns cu privire la speta prezentata
Cel mai recent răspuns: magdadn , utilizator 14:19, 28 Februarie 2011
Si raportul de evaluare este un act administrativ, prin urmare, dupa procedura prealabila va puteti adesa instantei de contencios adminidtrativ competanta, cf. legii 544/2004
Buna! Eu pot sa-ti spun doar o vorba de incurajare, sa-ti dea D-zeu putere sa poti sa lupti si sa demonstrezi adevarul pentru ca nu as vrea sa anticcipez eu dar... cred ca ti se pregateste ceva!E ceva tipic romanesc Trebuie sa fim optimisti dar am senzatia ca "in aceasta lume nebuna poti muri cu dreptatea de git" Bafta!
Asa este!Mereu celor care nu se lasa dominati de conducerea primariilor,in viitorul apropiat li se pregateste ceva de inlaturare.Vei fii declarata,,nebuna,,primariei si vei intra intr-un con de umbra.Te vor ocolii multi de frica sa nu-i vada seful in preajma ta si vei fii vizata,adica: sa nu intarzii,sa nu chiulesti,sa nu cumva sa nu termini lucrarile la timp ,sa nu faci comentarii la adresa sefilor sau ale colegilor,etc.E un risc pe care ti-l asumi si care din pacate nu te v-a ajuta cu nimic.Crede-ma pe cuvant.E greu sa te lupti cu ei.Vor contabiliza orice gest si te vor macina psihic.Las-o balta!Si daca vine o comisie de la judet,ei sunt pe-o mana si le v-a da dreptate tot lor.Sunt curios ca daca se aproba si Codul Muncii sa vezi cum iti gaseste secretarul cu primarul ceva acolo ca sa te mute.Ne vor da afara atat de usor si crede-ma nu le v-a pasa de munca noastra.Desi ei sunt constienti ca nu vor gasi prea curand altii mai buni si cu toate astea ,,nimeni nu e de neinlocuit,,.Sa ne tii la curent cu noutati despre tine.
:offtopic:

Citesc si ma ingrozesc! Un coleg asteapta o idee, o sugestie, un sfat in legatura cu situatia in care se afla. In loc de asta i se spune ca va ajunge nebuna primariei (de unde stiti ca lucreaza intr-o primarie?), ca va fi ocolita de colegi de frica sa nu-i vada seful in preajma ei, ca va fi vizata de sefi etc. Cu alte cuvinte, i se spune sa plece capul, sa renunte sa mai incerce sa castige razboiul pentru ca oricum il va pierde.

Sunt de acord cu dvs., un functionar public bine pregatit nu poate sa castige razboiul, el poate, cel mult, sa castige cateva batalii. Un functionar public bine pregatit va fi, in cele din urma, eliminat de sistem. Dar nu-l impiedica nimeni si nimic sa creada in continuare ca poate schimba ceva.

In calitate de moderator va rog sa evitati, pe viitor, mesajele offtopic si discutiile "paralele" cu situatia prezentata. Va rog sa nu uitati ca, potrivit regulamentului de postare, "Forumul Avocatnet este dedicat discutiilor pe teme juridice".

Va rog sa raspundeti la obiect, realitatea o cunoastem cu totii prea bine... :(
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc Dna Gabriela Pintea si tuturor celor care au scris, indiferent de opinie sau mesajul transmis. dar astept in continuare un raspuns la obiect.

Alte discuții în legătură

Evaluare performante individuale functionar public ion marin ion marin Faptul ca am fost invitat la evaluarea profesionala pe anul 2011 in scris de 3 ori, fara sa ma prezint,iar raportul de evaluare a fost intocmit fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Raportul de evaluare profesionala CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua. Care sunt consecintele nerespectarii dispozitiilor art. 118 din HG nr. 611/2008 respectiv faptul ca raportul de evaluare a fost semnat de catre ... (vezi toată discuția)
Evaluare anuala performante profesionale danielgolici danielgolici Conform Hotarare nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici , Art. 120 (1) Functionarii ... (vezi toată discuția)