avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... raportul de evaluare profesionala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

raportul de evaluare profesionala

Buna ziua.
Care sunt consecintele nerespectarii dispozitiilor art. 118 din HG nr. 611/2008 respectiv faptul ca raportul de evaluare a fost semnat de catre contrasemnatar inainte de a fi semnat de catre functionarul public. Mai exact, raportul a fost intocmit de evaluator in data de 26.01.2009, a fost contrasemnat in data de 30.01.2009 iar functionarul l-a se,mnat in data de 12.03.2009, cand a avut loc si interviul, intrucat pana la acea data s a aflat in concediu medical. Persoana in cauza are nenumarate concedii medicale de cand s a angajat si nu a prezentat deloc interes, mai mult a fost sanctionat de 2 ori, ne a si actionat in instanta insa a pierdut. In lege nu sunt prevazute cosecintele nerespectarii ordinii in care este semnat raportul. Ma intereseaza in special pentru faptul ca acest raport a stat la baza desfacerii raportului de serviciu, si suntem actionati in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
CorinaP85, utilizator
Ati incalcat un drept al oricarei persoane si mai ales al unui functionar public si anume prezumtia de nevinovatie.In momentul in care dupa finalizarea raportului ati fi discutat cu argumente pro si contra notarea si implicit calificativul celui in cauza s-ar putea sa nu va fi iesit "nesatisfacator" si atunci nu ati mai fi avut motivul .Dupa aceea, cind partile au acceptat situatia se da la contrasemnat.
Consultati legea 251/2006 care modif si completeaza legea 188/1999 art. 89 alin 1si vedeti ce consecinte puteti suferi.
Ok, multumesc.
Dar in HG se prevede faptul ca pana la data de 31 ianuarie trebuie intocmit raportul de evaluare profesionala. In plus cu privire la etapa interviului, functionarul public a fost instiintat printr-o adresa transmisa prin posta si nu s-a prezentat.Mai mult, raportul a fost contestat printr-o contestatie foarte sumara (mai exact s-a invocat doar temeiul legal), iar in urma acesteia s-a parcurs procedura prevazuta de HG si anume s-a cerut motivarea in scris de catre evaluator a calificativului acordat, iar in urma acesteia s-a decis de catre conducere mentinerea calificativului, cu atat mai mult cu cat asa cum am aratat persoana in cauza a fost sanctionata de 2 ori, pe langa absentele nemotivate pe care le are.
Si o alta intrebare: unde as putea gasi ce anume ar trebui sa cuprinda o contestatie?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
CorinaP85, utilizator
da, ai dreptate. Perioada de evaluare pt anul trecut s-a facut incepind din ianuarie. Din inertie ti-am mentionat perioada in care se facea in trecut si care imi este ,inca ,mai aproape de spinare.Obisnuinta! Un raport de evaluare se face ori de cite ori se impune si nu neaparat intre 01-30.01.In ceea ce priveste cum ar tr sa arate sau ce sa contina o contestatie nu cred ca exista un model batut in cuie. Dupa cultura fiecaruia si mai ales dupa interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare hg 611 2008 evaluare functionari publici giv giv Sunt functionar public. Am fost evaluat conform legii pe anul 2009. Nu sunt multumit de concluzia raportului de evaluare. Am facut contestatie conform art. 120 ... (vezi toată discuția)
Contestatie raport evaluare performante functionari publici magdadn magdadn va rog, nu am gasit pe forum discutii cu privire la contestatia pe care persoana evaluata o poate face, asadar va rog un sfat. situatia este urmatoarea: am ... (vezi toată discuția)
Evaluare anuala performante profesionale danielgolici danielgolici Conform Hotarare nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici , Art. 120 (1) Functionarii ... (vezi toată discuția)