avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general exista vreo legatura intre declararea unei societai ca ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

exista vreo legatura intre declararea unei societai ca inactive prin ordin ANAF si starea ei la Registrul Comertului?

Daca o societate este declarata inactiva printr-un ordin al prsedintelui ANAF, atunci starea ei la Registrul Comertului , care este? Trebuie radiata,se prevede si la Registru starea ei de inactivitate, sau nu exista prevederi legale in acest sens.Daca aveti suport legislativ e perfect.Va multumesc!
As adauga aici si urmatorul aspect: cand e declarata inactiva ,primeste registrul comertului vreo instiintare in acest sens,trebuie sa apara si aici starea de inactivitate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
byly74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 20:12, 25 Februarie 2011
Prin ordinul ANAF, societatea este declarata inactiva din punct de vedere fiscal. Starea de inactivitate va fi mentionata in cazierul fiscal. Organele fiscale nu recunosc tranzactiile efectuate cu firme inactive din punct de vedere fiscal.
Nu va obliga nimeni sa o radiati de la Registru.
Daca insa veti dori sa o radiati, va trebui sa solicitati certificat fiscal de la ANAF. Acest certificat vi se elibereaza doar daca veti rezolva problemele care au dus la declararea firmei ca inactiva din punct de vedere fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma inactiva marian34235 marian34235 Buna ziua! Am urmatoarea situatie Am incercat sa imi infiintez o noua firma s-au sa mi se cesioneze parti socialede la alta societate dar am interdictie ... (vezi toată discuția)
O firma declarata inactiva de anaf trebuie mentionata la registrul comertului? byly74 byly74 Daca o firma este declarata inactiva prin ordin al presedintelui ANAF,exista vreo reglementare prin care aceasta stare de inactivitate trebuie inregistrata si ... (vezi toată discuția)
Are fapte inscrise in cazierul fiscal iuliamariana iuliamariana Buna seara, sunt in urmatoarea situatie - am avut un SRL infiintat in 2008 si nu am desfasurat nici o activitate nu am , depus declaratii - in 08/ 2011 ... (vezi toată discuția)