avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul contributii Administrator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul contributii Administrator

Buna, o persoana este in acelasi timp angajata cu CIM -norma intreaga ,la o societate comerciala X si la alta societate comerciala Y are si calitatea de Administrator ( de firma ) , calitate data numai prin statutul societatii (nu are contract de management/administrare .....). Ce obligatii de calcul / retinere / virament are societatea comerciala Y fata de aceasta persoana ( contibutia cas si cass/ sanatate , retine contributiile individuate de cas si cass, nu-mi este clar..)
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: soniarina , utilizator 11:36, 9 August 2008
Daca nu are niciun fel de contract, logic ca nu se fac nici retineri. La inchiderea exercitiului financiar se face repartitia profitului daca are si se retine impozit pe dividende.
Am descoperit o potentiala greseala si nu as vrea sa persist. M-ar ajuta o opinie (sau mai multe). Societatea la care lucrez are doi administratori cu contract de management. Fiecaruia dintre ei le/am retinut, pe langa CASS, si pensii (9,5), desi la lege spune ca ei trebuie sa/si faca un contract de asigurare personal. Dragi colegi de forum, credeti ca ma va arde pe rug Casa de Pensii? Ii va arde pe ei? Cum le platesc indemnizatiile? Din fondul de salarii sau dintr/un fond separat, al colaboratorilor? Daca urmaresc evolutia legislatiei as zice ca aceste indemnizatii sunt asimilate salariilor nu numai din p.d.v. al taxarii pentru ca, practic, ele chiar au inlocuit in L31/90 contractele de munca. Opinii? Multumesc.
Potrivit art.5 alin.1 pct.IV lit.b din Legea nr.19/2000, in sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii administratorii sau managerii care au incheiat contract de administrare sau de management. Prin urmare, nu este obligatoriu sa se mai incheie contract de asigurare.
Aceste indemnizatii sunt asimilate salariilor - art.55 alin.2 din Codul fiscal.

Pentru Elis. Va multumesc frumos pentru raspuns! Mi/ati confirmat convingerile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare contract management OvidiuL OvidiuL Data post: Luni, 1 Februarie 2010, 17:08 Subiect: Impozitare Contract Management/Administrare Buna ziua. Revin cu un subiect la care nu am gasit/primit ... (vezi toată discuția)
Administrator teodor82 teodor82 Ca si administrator pot incheia un cim cu societatea pe care o administrez, avand in vedere ca nu sunt si asociat al respectivei societati? Contractul de ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal - activitate dependenta Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Caz: Tip societate SA-IFN; Forma de proprietate 23 ( capital de stat < decat 50%); Administrator cu contract de administrare, fara raport de munca ... (vezi toată discuția)