avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eecutare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eecutare silita

Cum se procedeaza,in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile,la care paratul este obligat sa restituie reclamantului suma x de euro. Paratul detine pe numele lui un imobil care acest imobil are ipoteca de rang 1 si 2 la o banca.Mentionez ca valoarea acestui imobil (evaluat de un evaluator al banci respective ,acum o luna) este de (nu sunt sume reale) 240 euro si creditul pt. care a fost ipotecat de 120 euro. Care sunt metodele cu care reclamantul il poate executa pe parat pt. asi recupera creanta datorata de parat. Trebuie anuntata banca care are ipoteca de rang 1 si 2 inainte de a fi executat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:32, 26 Februarie 2011
Declansati procedura de executare silita imobiliara a debitorului.
Imobilul respectiv va fi vandut la licitatie.
Avand in vedere faptul ca imobilul este ipotecat, din pretul obtinut, va fi platita intai creanta detinuta de catre banca si apoi creanta dvs.
mergeti la executor pt punerea in executare a hotararii judecatoresti. executorul trebuie sa notifice banca privind creanta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Lamurire in privinta unei executari rads rads Buna Ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in privinta unei spete de executare ce va urma sa fie pusa in aplicare. Speta ar fi urmatoarea: in urma unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar cccatalin cccatalin Buna ziua, am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. ... (vezi toată discuția)