tiramis2002 a scris:
am dat in chirie un apartament,primele 2 luni a platit, apoi imi spune ca a ramas fara job si e in proces cu angajatorul,au trecut alte 2 luni si nu "are" de unde sa plateasca.Are o masina care i-am propus sa o vanda sa ma plateasca.pot face un contract cu ea la un notar ,ca in cazul in care pana la o anumita data nu imi plateste, sa iau masina?mentionez ca nu am declarat apart pentru dat in chirie.ce ma sfatuiti?
În primul rând, contractul de închiriere trebuia încheiat în scris şi înregistrat la Adm. financiară.
În cazul în care nu aţi declarat contractul la finanţe, să înţeleg totuşi că aţi încheiat un act de mână prin care aţi stabilit perioada închirierii şi chiria? Dacă da, în cazul în care chiriaşul refuză să plătească chiria, îl veţi notifica printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, notificare făcută de un avocat prin care îi aduceţi la cunoştinţă rezilierea contractului de închiriere şi îi puneţi în vedere să achite chiria restantă şi cheltuielile de întreţinere datorate, conform contractului încheiat între părţi, până la data de ..... , în caz contrar urmând a-l evacua, în baza unei hotărâri judecătoreşti, urmând a suporta beneficiul nerealizat de la data notificării, cheltuielile de judecată şi chiria restantă
precum şi cheltuielile de întreţinere neachitate de el ci ulterior, de dv.
Dacă nici după această notificare nu se va conforma, veţi introduce o acţiune de evacuare pe care o veţi pune în executare silită, după caz.
Succes!;)